Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17157638 www.bgdnes.bg

Гъмзата: Свирих на погребението на прабаба ми

"Свирил съм на доста погребения. Едно от тях беше на моята прабаба. Интересното беше, че майка ми ми даде пари. Аз бях много потресен - не стига, че искат да свиря на погребението й, а и пари да взема. Тогава ми казаха, че ако не взема, е обида към покойника."

Това шокиращо признание направи Гъмзата в "Тази събота" по Би Ти Ви.

Йордан Йончев, както е истинското му име, призна, че едно време е изкарвал много пари на село през ваканциите именно от погребения и сватби.

Реклама

"Противно на очакванията се свирят местни мелодии, трудно ми е да ги нарека погребални, хората така ги приемат. На няколко места, докато тече процесията, се свирят любимите хора или мелодии, весели дори, на покойника", разкрива тромпетистът.

Гъмзата признава, че моментът, в който поема по пътя на музиката, е доста болезнен за него. 

"На тавана бях намерил един тромпет в къщата на село и ми беше много любопитно да го надувам, обикновено между 14-16 ч. Тогава ставаха големи скандали и баба ми ме гонеше с метлата. Съседите се оплакваха, защото свирех и на двора", обяснява музикантът.

Гъмзата призна и че "Ку-ку бенд" за него в началото е било блян. Гледал техен концерт в гарсониера с майка си и й споделял, че мечтае да е част от тях. Един ден мечтата му се сбъдва и до днес той продължава да я изживява.

"Тромпетът изневерява повече от жената. Имал съм всякакви комични ситуации. Удрял съм хора по челото. Тромпетът, както и жената, изисква постоянство, внимание и поддръжка. Важно е да се свири всеки ден", допълва Гъмзата.

Четете още

ДРАМА! Слонове почти удушиха Гъмзата

ДРАМА! Слонове почти удушиха Гъмзата

Гъмзата ГЛЕЗИ жени си на скъпото в Тайланд

Гъмзата ГЛЕЗИ жени си на скъпото в Тайланд

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама