Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17232894 www.bgdnes.bg

Любен Чаталов: София е кална локва, изплю ми се в лицето

"София е кална локва. Изплю ми се в лицето". С тези разтърсващи думи описа столицата Любен Чаталов в студиото на Би Ти Ви. Култовият актьор от години почти не напуска Мирково, родното село на майка му. Той има сантимент към него, защото като дете е прекарвал всички лета там и никога не може да забрави неповторимата атмосфера, градината, в която по думите му "влизаш и късаш всичко", многобройните котки и кучетата, за които майка му успявала да се грижи.

Чаталов пази спомени за всички звезди - живите и отлетелите към небето, на родното кино, с които се е снимал. Най-впечатлен е от комика легенда Тодор Колев. "Той беше бамбашка човек. И изненадващо за мен - доста тъжен. Аз си го представях другояче, преди да го срещна на снимачната площадка", споделя именитият актьор.

Реклама

Любен Чаталов не може да забрави и най-невероятната целувка, с която го е дарила негова колежка. "Нито една жена в киното не ме е целувала така, както Ваня Цветкова в "Лавина". Разбира се, това беше приятелска целувка, но се запечата завинаги в мен!", вълнува се и досега големият актьор.

Чаталов се е изградил като мъжкар и благодарение на баща си. Когато снимали "Тайната на дяволското оръжие ", той пада от коня, но се връща на терен и на кадрите се вижда как препуска, държейки се за кръста. "Обадих се на баща ми да му се оплача, че съм паднал от коня и съм се потрошил, но той само каза: "Да беше станал счетоводител!". И ми затвори", спомня си първия урок по стискане на зъби актьорът.

Любен Чаталов не разкрива каква е конкретната причина да се изкаже така неласково за София. Но от споделеното за проблемите с къщата му там става ясно, че е още е гневен и го боли.

"С баща ми построихме къща в "Овча купел". Не беше лесно и тогава. Само изливането на плочата  глътна хонорарите ми от няколко филма. Но въпреки че имаше празно място и от едната страна на къщата, и от другата, минаха през нас, за да строят. Тогава нищо не можеше да кажеш", изля дългогодишната си мъка звездата от десетки ленти, влезли в златния фонд на новото БГ кино. 

Четете още

Актьорът Любен Чаталов СЪКРУШЕН: Иван Иванов 2 пъти ми спаси живота

Актьорът Любен Чаталов СЪКРУШЕН: Иван Иванов 2 пъти ми спаси живота

Актьорът Любен Чаталов: Живея като в щастливо детство

Актьорът Любен Чаталов: Живея като в щастливо детство

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама