Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17444549 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим с престижен концерт

*Свирят в известна зала в Амстердам 

*Близнаците искали да изпълнят българско произведение, но не им позволили 

Хасан и Ибрахим докосват нов връх в музикалната си кариера!

Изключително талантливите близнаци ще изнесат концерт в престижната зала "Класик подиум" в Амстердам. Класическата изява е планирана за неделя (24 март) в 19,15 ч. и ще бъде излъчвана в интернет.

"Организаторите на концерта са изпратили запитване до музикалната консерватория в Маастрихт, където учат синовете ми. От учебното заведение са преценили, че ще се справят отлично, и са им предложили Хасан и Ибрахим да се включат в това музикално събитие. Момчетата са горди и щастливи, че ще могат да покажат уменията в толкова популярно място в нидерландската столица", разказа пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на клавирните виртуози от Шумен.

Реклама

Хасан и Ибрахим са изявили желание да представят на сцената българско произведение, тъй като продължават да са силно свързани със страната ни, макар да живеят в чужбина. Но организаторите на мероприятието не са се съгласили и затова близнаците ще изпълнят произведение на австрийския композитор Франц Шуберт.

"Синовете ми ще свирят едновременно - на четири ръце. Участие в такъв концерт е много важно, тъй като могат да бъдат забелязани и да получат покани за други престижни събития. Не изпитват притеснение, натрупали са достатъчно опит през годините. По-скоро съм горд, че са на световно ниво", добави Игнатов.

Успехите на близнаците през миналата година не бяха никак малко. Хасан и Ибрахим влязоха в топ 10 на най-добрите пианисти в света. Клавирните виртуози бяха избрани сред най-добрите на престижния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе. Близнаците намериха място в призовата десетка в конкуренцията на над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

Само в рамките на една година гениалните близнаци направиха две национални турнета в България - едно през пролетта и едно в края на ноември и началото на декември. Всичките им изяви бяха пред препълнени зали, продължителни аплодисменти и впечатляващ успех.

Това не попречи на братята да завършат с отличен успех първата си година в музикалната консерватория в град Маастрихт. И през втората година близнаците нямат проблеми с ученето и с лекота усвояват материала, който им преподават.

Четете още

Учител опитва да прецака Хасан и Ибрахим, извинява им се

Учител опитва да прецака Хасан и Ибрахим, извинява им се

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Реклама
Реклама
Реклама