Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17472138 www.bgdnes.bg

Фараона: Извиних се на сина на Емил Димитров

Чакам решението на магистратите, лаконичен е наследникът на легендата

"Извиних се в съда на сина на Емил Димитров. Казах, че много уважавам песента на баща му "Моя страна". Въпреки това той продължи да иска пари от мен. А нали се говореше за морал." Това каза за "България Днес" попфолк изпълнителят от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона. Бившият успешен участник в едно от изданията на "Гласът на България" бе даден под съд за нарушени авторски права и за "гавра" за своя кючек вариант на хита на Емил Димитров "Моя страна". Преди няколко дни делото се гледа в Плевенския съд в присъствието и на ищеца - Емил Димитров-син, и съпругата му, и на самия чалга изпълнител. Когато преди няколко месеца бе даден ход на процеса, Галовски отсъстваше от съдебната зала поради заболяване. Не се яви и негов адвокат.

"Сега още не мога да коментирам нищо. Очаквам решението на съда на 19 април. Иск от моя страна има, съдът ще вземе решение по него", коментира за вестника и наследникът на Емил Димитров.

Реклама

Фараона също очаква "справедливо решение", но ако загуби делото, ще му се наложи да плати 5000 лева.

"В началото имах надежда, че ще се споразумеем със сина на Емил Димитров, но за съжаление това не се получи. Не знам къде е причината. Може би се дължи на неговата адвокатка", не крие разочарованието си от липсата на успешна медиация певецът.

"Аз нямам на мое име нищо, нито къщи, нито коли, всички автомобили съм ги купувал досега на лизинг и съм ги изплатил", твърди Кристофър Галовски. Стигне ли се до осъдителна присъда срещу него, той ще моли за отсрочка и за опция да плаща по 20-30 лева месечно, надява се Фараона. Той обаче се опасява, че при този неблагоприятен за него изход на делото срещу него могат да се предявят съдебни претенции за още пари. Поне с такова впечатление е останал досега от комуникацията си с Емил Димитров-младши Фараона.

"Ищците не знам как са открили, че съм получил 67 000 лева, но тази сума не е била само за мен. Разделили сме си я десет човека от оркестъра. Тези пари са основно от участия в чужбина. А там наемаме зали, инструменти, апаратура, за които плащаме наем, и то немалък, имаме и разходи за хотели...", изчислява попфолк изпълнителят от Кнежа.

"Съжалявам, че не съм поискал правата за изпълнението на "Моя страна", но за мен това е народна песен в смисъл на популярност. И не виждам нищо лошо в това музиканти да й правят свои варианти. Когато съм на участие, не е имало случай всички да не искат да изпълня моя вариант. Преди това тази песен, която аз много харесвам, не се изпълняваше толкова. Ако бях металист, рокаджия, естраден певец, щях да я изпълня в тези стилове, но аз пея попфолк. И не виждам нищо лошо в това. В съда синът на Емил Димитров и жена му твърдяха, че "с тази песен са възпитавани поколения български деца в училище". Моите уважения, но "Моя страна" не е химн на България, ние си имаме официален химн", категоричен е Кристофър Галовски. Младият певец обаче е сигурен, че повече няма да изпълнява публично чалга вариацията на хита на Емил Димитров. "Предлагали са ми огромни бакшиши, но аз винаги отказвам. Мога да го направя само след съдебно решение", категоричен е младият чалгаджия.

Четете още

Фараона: Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще дари парите за благотворителност

Фараона: Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще дари парите за благотворителност

Рапърът Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на "Моя страна"

Рапърът Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на "Моя страна"

Реклама
Реклама
Реклама