Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1749845 www.bgdnes.bg

Мария Желязкова, бивше гадже на нападателя: С Октай се обичахме

„С Октай много се обичахме, но пътищата ни се разделиха", призна пред „България Днес" Мария Желязкова, бившето гадже на нападателя на Ахмед Доган.

Тя се появи в съда, за да подкрепи бившия си любим. Въпреки засилената охрана Мария отиде до нападателя на Доган да му каже „Здравей!" и да му стисне ръката.
„Исках да ме види. Той се зарадва, усмихна се. Видя ми се самоуверен и спокоен", разказа Мария.

Тя и Октай не са се карали, просто са се разделили. Той трябвало да учи в София, а тя имала ангажименти в Бургас.

Мария вече е била омъжена и има двама синове - на 9 и на 6 г. Бившият й съпруг бил заможен, развели се, преди да се срещне с Октай. Бившият обичал децата си и продължавал да се грижи за тях. Гледал ги, когато Мария има ангажименти. Октай приемал миналото й и казвал: „Трябва да си гледаш децата." За него на първо място била майка.

„Бях ги запознала с децата си, те го харесваха, играеха си заедно", споделя Мария. Малчуганите видели случилото се с Октай по телевизията и го приели като на филм. „Не искам да им ангажирам съзнанието с тези неща, но някой ден ще им обясня", заканва се бургазлийката.

„Оги беше самостоятелен, майка му не му е казвала с кого да излиза", коментира Мария по повод писания, че майката на Октай не одобрявала връзката и затова ги разделила.
Момичето отрича да е имала проблеми със семейството му и твърди, че са запазили уважение и приятелски чувства един към друг.

Мария познава Октай от 3 години и е един от най-близките му хора. Споделя, че той не бил затворен, а просто си подбирал тези, с които общува. Останал близък със съучениците си от Строителния техникум в Бургас, а повечето му приятели са в чужбина - Англия и Америка.

„Не Октай, а делегатите, които го пребиха, трябва да са в ареста", смята Мария. Според нея съдът не е подхо-дил справедливо и не е имал основание да остави за постоянно бившето й гадже в ареста. Тя смята, че така той ще се съсипе психически.

„Насилниците са делегатите - това се видя от всички в България, Европа и света. Не Оги, а други трябва да са в ареста. Недопустимо е човек да бъде линчуван така, и то от управляващи", каза Мария и определи боя над Октай като „варварско деяние".

„Той тренираше бокс, но и тогава толкова бой не е ял", възмущава се момичето. Чуди се, че има много по-големи престъпници, които са пуснати под домашен арест, а не са позволили на Октай да си отиде вкъщи, за да учи.

Мария е доволна, че обществото подкрепя бившия й любовник. В събота ще се включи към протеста в подкрепа на Октай, който ще се проведе пред Народното събрание в София, а в други градове - пред съдебните палати. В Бургас се очаква да се присъедини и братът на Октай - Метин Енимехмедов.

Веднага след инцидента е била викана на разпит заедно с други близки на нападателя на Ахмед Доган.

„Не знам какво може да го накара да направи това. Не го определям като атентат, а като акт на публична изява срещу това, което се случва в държавата. Той не е извършил престъпление, искаше да покаже на някои фигури, че не са недосегаеми и не може да се подиграват с хората", коментира Мария. Тя смята, че не е имало индикации, че ще направи нещо такова, и е сигурна, че никой не го е подтикнал да го стори.

„Политиците се подиграват с нашия народ. Затова, че момчето си изрази мнението по този начин, беше линчувано и бяханарушени правата му. Не знам от какво е недоволен, но го разбирам до известна степен. Явно се интересува от политика и има отношение към определени политически фигури", заяви приятелката на Октай. Тя е останала с много добри впечатления за него, описва го като изключително интелигентно и възпитано момче от хубаво семейство. Бил идеалист и доста пораснал за възрастта си. Познава го като обикновено момче, добър студент и приятел. За последно се видели лятото. След като арестували Октай, тя отишла да види как е семейството му. Майка му плачела и само повтаряла: „Не искам да живея." Казвала, че сега ще трябва да съжалява, че е възпитала сина си да държи на честта си и да не е лицемерен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама