Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17523078 www.bgdnes.bg

Румен плаче в "Съдебен спор": Йордане, загубих си апартамента, за да ти помогна! 27 години не ми връщаш парите!

На ударен в продължение на 27 години се прави Йордан Петков и не връща заем на своя кум, който си ипотекира апартамента и го губи, за да помогне на близкия си авер.

„Нямам пари, затова не ги връщам", заявява най-спокойно и невъзмутимо ответникът Петков, изправен пред телевизионната Темида в „Съдебен спор". „Като те гледам, ще си отидеш в гроба спокойно със заема", контрира го водещият Жоро Игнатов. „Еми, да", продължава със същото спокойствие ответникът, който ту обещава да върне парите, ту си измисля оправдания, че не може да го направи.

Реклама

Неприятната история на Йордан Петков и кума му Румен Анастасов започва през 1997 г., когато Петков иска заем от близкия си приятел.

„Развиваше транспортен бизнес. Каза ми, че му трябват пари да оправи скоростната кутия на тира", обяснява измаменият Анастасов. От добро сърце Румен си ипотекира апартамента за 6000 дойче марки и ги дава на Йордан, който обещава в продължение на 10 месеца да му връща по 600 марки. Оттогава не дава и една стотинка. А днес дори не знае къде е камионът и какво се случва с него.

„Не можах нищо да оставя на децата си", не сдържа в един момент сълзите си Румен. Той е съгласен дори само на 6000 лева, макар че водещият Игнатов и съдията приравняват 6-те хиляди марки на същата сума, но в евро. Въпреки че далеч не е достатъчно да купи апартамент, Румен е доволен дори и на това.

„Ще ги върна на два пъти - веднъж през юли и веднъж през октомври", отсича безскрупулният Йордан. Сега пък щял да ги взема от дъщеря си, обяснява той откъде ще намери пари, които през последните 27 години не е намерил.

Вярвате ли, че ще ги върне?

Четете още

ЕКШЪН В "СЪДЕБЕН СПОР": Тъща бие жена заради зет си

ЕКШЪН В "СЪДЕБЕН СПОР": Тъща бие жена заради зет си

Водещата на "Съдебен спор" Ромина Тасевска показа новата къща

Водещата на "Съдебен спор" Ромина Тасевска показа новата къща

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама