Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17578460 www.bgdnes.bg

Сашка Васева: Христо ми спаси живота! Сега виждам мъгла, но ще се преборя

"Христо ми спаси живота! Ако не беше той, нямаше да ме има. И сега децата ми го боготворят, постоянно сме заедно, ходят с мен навсякъде, радват се, че съм жива. Благодаря на Господ и аз, че беше благосклонен към мен".

Това каза певицата Сашка Васева пред Александра Сърчаджиева в предаването "Животът по действителен случай".

Реклама

"Сега виждам мъгла, но това е остатък, с който трябва да се преборя. Различавам силуети, мога да разпозная хората, някои отличителни неща виждам, но не виждам очите на хората, цвета им. Лекарите казват, че зрението ми ще се възстанови на по-късен етап. Трябва време - не е необходимо специално лечение, а да се изчака да се възстанови този нерв, който е бил атрофирал, заради това, че туморът е бил върху него с години. А тези години, докато той е растял са много - от 2009 до 2021 година", разказа Сашка.

Началото на заболяването си тя констатира, когато на няколко пъти докато сърфира в интернет, започва да вижда през буква.

"Отидох на очен лекар. После на друг, на трети, и всеки казваше едно и също - атрофия на нерва. Препоръчаха ми очила, носих, обаче продължавах да не виждам и то още повече. Докато един ден през 2017 година, карах си колата в Дупница и на една пешеходна пътека за малко да блъсна един възрастен човек, една малка фигурка видях, на косъм се размина. Казах си: Саше, нещо става, спри да шофираш! И спрях", разказва Васева.

След това започнало прогресивното ослепяване.

"Ходих и по всякакви манастири, всички извори обиколих, които ми казаха хората. Врачки почнаха да ми се обаждат, но никой не ми поставяше диагноза. Един ден припаднах и нищо не помня оттогава. Децата извикаха Христо от Германия и той ме заведе там. Докторът, който снима зрителния ми нерв, веднага ми каза за тумора. Той толкова голям беше станал вече, като детски юмрук. 12 часова операция претърпях, студенти дори я гледаха, защото беше животоспасяваща и една на 100 000. След нея започна да се събира течност в главата и веднага ми направиха втора операция. Казах си, че трябва да се стегна, защото имам две деца и любим мъж и не може да се отпускам", разказа Васева с насълзени очи.

"Много я обичам Сашка. Първоначално ме впечатли нейната човечност, сила на духа, скромност, усмихнатост. Аз пътувах постоянно за Германия, а тя е много свободолюбив характер и искаше тук да си седи. Това доведе до нашата раздяла, но ние не се бяхме карали. Като разбрах, че е зле, веднага се хванах в ръце, намерих лекар и почнахме заедно да се борим за живота й", сподели одисеята на жена си и бизнесменът Христо Бакърджиев, който е неин съпруг.

"Аз вярвам, че тя ще се оправи и пребори с всичко, защото е силна, умна и много позитивна", казва с увереност за жена си Христо.

Реклама

На въпроса на Сашка Сърчаджиева, защо все пак е искала да се разведе с мъжа си, певицата обясни: "Защото имам остра емоционалност. Исках Христо да ми принадлежи изцяло, а той все работеше. Освен това го бях обявила за насилник, тъй като преди време си представях, че всяко повишаване на тон, е домашно насилие, което сега ми е смешно, но така беше. И при едно силно скарване между двамата, подадохме развод и той, и аз. Съдийката ни даде два месеца да се разберем, защото имаше противоречия между нас, и слава Богу, че го направи. През това време аз прецених, че не искам да се развеждам, освен това се оказах бременна. И показах пред съдийката теста за бременност. Съответно не се разведохме", сподели Сашето.

С днешна дата тя е категорична, че доста грешки са направили заедно с мъжа й Христо, а нейната била, че много се разголвала.

"С тези деколтета бях голяма гротеска. Хората си пеят с народните носии, а аз излязох на първия си "Пирин фолк" полугола и тогава ми тръгна Дупнишката Мадона. А аз по душа съм дете, не се чувствам разпътна жена. Обичам едно, а се представям с друго", обясни с усмивка Сашка Васева истинската си същност.

"Сега като се гледам ме е срам от моето минало с външността. Ако прогледна, вече ще е друго", обещава си Сашка Васева.

Четете още

Сашка Васева покори София (СНИМКИ)

Сашка Васева покори София (СНИМКИ)

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Зрението на Сашка Васева се подобрява

Реклама
Реклама
Реклама