Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1770289 www.bgdnes.bg

Криско окраде рапър

Криско си е позволил наглостта да окраде чужда песен, гръмнаха от яд недоволни хип-хоп фенове. А в съчетание с антипиратското видео, което Криско бе записал преди време, картинката става грозна.

В интернет се развихри бунт. Повод за това е новото парче на родния ни изпълнител Drop Some, което на български буквално се превежда като "Пусни нещо". Но това всъщност е игра на думи и Криско има предвид "Дроб съм" - демек, че се е напил като свиня и се е дрогирал.

Реклама

Лириките на песента започват с повтарящата се няколко пъти дразнеща реплика "К'во ме търсиш брат, да, много сме пили". Продължава с одухотвореното "Очите на могили брат, краката на кокили. Влизам в двете нули и излизам с нови сили" - евтина референция за шмъркане на кокаин или по-долния му събрат амфетамина.

Песента продължава с обяснения за алкохолните изстъпления на лирическия герой и сексуалните набези над объркани девойки. Криско обяснява как очите са "на стафида", а после разказва, че мрази хората да не му вдигат телефона, когато ги търси, за да му върнат заети пари. Дори обяснява как циментирал крака, ако някой му заборчлее доста. И за финал пак "К'во ме търсиш брат, да, много сме пили".

"Оригиналът" се казва "Кучко, по-добре ми върни парите" и е в изпълнение на американския рапър Тайга. В интерес на истината парчето е доста по-старо, на групата AMG, но това е друга тема.

Не мислете, че Тайга пее нещо по-смислено - пак става дума за дрога, евтини жени и пачки. Въпреки това текстовете на американската и българската версия доста се различават. За разлика от инструментала на парчето, който на практика е еднакъв - дигитални звуци от ксилофон плюс тежък, репетативен бас.

Подобно плагиатстване само по себе си е тъпо, но в случая на Криско си е направо жалко. Не беше ли той човекът, който участваше в кампания против интернет пиратството и краденето на интелектуална собственост? Криско стана чалгар - чува чужда мелодия и й сменя текста. Дори не променя ритмичната стъпка. Сигурно е от пиенето и дрогата в клозета.

Реклама
Реклама
Реклама