Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1787489 www.bgdnes.bg

Ицко Финци с мизерна пенсия

80-годишният актьор Ицхак Финци получава пенсия едва от 145 лв.
"Много е трудно за всички, но няма да тръгна да се оплаквам. Факт е, че ако не е синът ми Самуел, сигурно ще умра от глад", сподели актьорът пред "България Днес".
Според Финци хората не бива да се срамуват от труда си, независимо в каква сфера е той. "Свирил съм и като уличен музикант в парижкото метро. И днес бих го направил. На стари години се научих да не планирам удоволствията, да се радвам на всичко, дори на самотата си", каза Финци.
И действително Ицко казва истината. Топпапараците на "България Днес" изловиха 80-годишния мъж на пазар. Със спретнат кариран балтон в син цвят и нахлупен каскет, актьорът изглежда щастлив.
Крачи по-бодро, отколкото приляга на възрастта му. Гледа с бистър поглед случайните минувачи и напук на вечно мрачния българин се подсмихва, докато се разхожда. Ицко е модерен и джиесемът не може да му се опре. Вади си мобилния телефон, набира номер, води разговор, затваря - въобще техничар човек.
После Финци влезе в кварталния си месарски магазин. Избра неголямо парче свинско, уви го прилежно в найлон и се прибра да го готви с грах и картофи.
Другия месец популярният ни актьор ще получи наградата на София за цялостен принос към киното на "София филм фест".




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама