Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1798258 www.bgdnes.bg

И Оскарът за най-добра лента отива при ...Бен Афлек (видео)

Оскар за най-добър филм взе лентата "Арго" на Бен Афлек. Филмът бе одобрен за най-добър на 85-ата церемония на наградите "Оскар".

Най-престижните отличия в киното бяха раздадени на бляскава церемония в "Долби Тиатър" в Лос Анджелис. Водещ бе Сет Макфарлън.

Реклама

Оскар за най-добър актьор за трети път в кариерата си грабна Даниел Дей Люис за ролята си в "Линкълн", а Дженифър Лорънс спечели за първи път отличието за най-добра актриса за ролята си в "Наръчник на оптимиста".

В оспорваната режисьорска категория триумфира Анг Лий с "Животът на Пи". Лентата е с най-много отличия от 85-ата церемония на "Оскар"-ите - цели 4, сред които са "Оскар"-ът за визуални ефекти и този за оригинална музика на Майкъл Дана.

"Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля грабна Ан Хатауей за "Клетниците", а Кристоф Валц спечели статуетката в същата категория при мъжете.

В катеогирята за най-добър оригинален сценарий "Оскар"-ът отиде при Куентин Тарантино за "Джанго без окови", а в тази за адаптиран сценарий - при Крис Терио за "Арго".

"Любов" на Михаел Ханеке бе определен за най-добър чуждоезичен филм.

Адел и песента й "Skyfall" бяха отличени в категорията за най-добра оригинална песен към филм ("007 координати: Скайфол"). Британката изпя хита си на живо на сцената на "Оскар"-ите.

Реклама

50-ата годишнина на филмовата поредица за Агент 007 бе почетена на церемонията. Шърли Беси изпълни песента "Goldfinger" от едноименния филм за Джеймс Бонд от 1964г.

Завръщането на мюзикълите на големия екран също бе отбелязано с изпълнения на Катрин Зита-Джоунс (Чикаго), Дженифър Хъдсън (Мечтателки) и Хю Джакман, Ан Хатауей и целия екип на "Клетниците".

С изпълнение на Барбара Стрейзънд бяха почетени всички кинотворци, починали през изминалата година.

Реклама
Реклама
Реклама