Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1799373 www.bgdnes.bg

Слави: Студентите са мишки!

"Държите се като пълни мишки! Ненормално е, че в момента старците са по улиците и искат революция, а вие, младтие,  се скатавате по домовете си и само мислите как да драснете от България!".


Така започна дискусията на Слави Трифонов и депутата Петър Корумбашев от БСП в Техническия университет със студенти. Двамата, чието дългогодишно приятелство ги свързва още от времето на култовото предаване "Ку-ку", дойдоха на крака във вуза по покана на студентския съвет. Срещата протече при засилен интерес от страна на учащите и зала номер 2140 се препълни буквално за броени минути, увери се на място "България Днес".

Реклама


Въпреки, че в началото на мероприятието и двамата обещаха да не акцентират върху политическата обстановка и разиграващите се протести, червеният депутат и Трифонов все пак отделиха акценти и на случващото се в обществено-политическия живот.
"Мога да имам завидна политическа кариера, ако пожелая това, но не ми се занимава с глупости. Моят дълг е друг и го следвам вече много години. Няма обаче как да остана безучастен на ситуацията в момента. Аз не съм звезда и не се държа като такава, звездата се нарича Бойко Борисов - той е себичен, самовлюбен и има манталитет на диктатор", посочи Слави. На въпрос на студент защо Трифонов и компания  не протестират по улиците заедно с останалите хора, ожилени от тлъстите сметки за ток, Дългия отговори, че протестира всяка вечер от телевизонния ефир.


"Не желая да излизам пред парламента, защото и това ми действие ще се политизира. Стига ми трибуната, която имам и свободата да кажа какво мисля", отсече той.
Трифонов е категоричен още, че бройката на родните депутати е голяма за бедна и изстрадала държава като нашата. Според него те трябва да се орежат най-много до 120 народни представители, тъй като "и без това само ги хрантутим, давайки им заплати от джоба на съвестния данъкоплатец". Трифонов заяви още, че българинът е беден и живее зле, от което произтичат редица проблеми с неговия характер и действия.


"Не бива обаче страхвоте да взимат превес. Мнението на всеки е важно. А хората, които могат да променят бъдещето - то това сте вие, младите. Аз вече съм стар, но когато трябваше - протестирах. Бяхме по улиците с моите колеги, когато беше важно  да решим съдбите на нашето поколение. Сега е ваш ред да проявите инициатива", призова ги той.

Пазя свирепо жената до себе си

Студент от Техническия все пак се престраши да попита Слави Трифонов защо се движи с многобройна с охрана, след като не се има за звезда.
"Никога не съм демонстрирал положение, нито съм фен на подобно държание в обществото. Охраната е личен избор и моя преценка. Това засяга личния ми живот, който аз гледам да пазя. Всички знаете, че не обичам да коментирам какво се случва около мен и вътре в мен. Мразя да говоря за жената до себе си, нито да ви я показвам. Винаги съм следвал три основни принципи в живота си - саможертва, самодисциплина и самоконтрол. Самоконтрол е точно това - да озаптя емоциите си пред вас, чувствата си. Те не ви засягат", разясни Слави.

Петър Корумбашев:

Северна Корея е по-свободна от нас

Огромна част от медиите в България са с наведени глави, смята социалистът Петър Корумбашев. Пред студентите той изрази мнение, че в страна като Северна Корея има по-голяма свобода на словото, отколкото тук.
"Дори в Северна Корея не съществуват медии, които постоянно да си хвалят главнокомандващия. Тук на 100 новини 98 са положителни за работата на кабинета и премиера. Получава се една взаимна обръвзаност, от която няма излизане", аргументира се той.

Критики за чалгата

Фолкпевците у нас най-често до скоро са работили като фризьорки, разсъждава шоументът. По думите му голяма част от представителките на този бранш се имат за истински звезди от най-висок ранг, без всъщност да проумяват, че принадлежат към най-лекия жанр.
Относно превръщането на Студентски град в чалгасарница с безспирен купон, Трифонов обясни, че кварталчето отдавна е заприличало на "клозет".
"Вместо да се наливате с водка, наблегнете на ученето. Искате да сме като Швейцария и Исландия, но няма как да стане - там са образовани и гонят целите си", заключи Дългия.

 

Реклама
Реклама
Реклама