Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1799382 www.bgdnes.bg

Проф. Юлиан Вучков: Влюбен съм!

Димана ДОЙЧИНОВА

На крилете на любовта се носи култовия телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков. Въпреки, че миналия четвъртък той отпразнува своя 77-ти рожден ден, историкът сподели пред "България Днес", че се чувства далеч по-млад. Причината за това е неговата любима Диана Душкова.


"Съдбата си знае работата. Когато за първи път видях жената на живота си - Диди, бях на 37 години. Тогава отидох на гости при баща й - писателя Атанас Душков, с когото ни свързваше голямо приятелство. Разликата ни с Диана е внушителна, тя е 18 години по-малка от мен. Спомням си като вчера денят, в който я зърнах. Отвори се вратата на хола, влезе най-изящното създание - русокоса, синеока, с крака, започващи от сливиците, слаба, нежна. Направо онемях и забравих да дишам. Душков много искаше да се вземем с нея, тъй като вече бях издал няколко книги, имах изграден имидж в обществото. Всеки път ме съветваше, че ергенлъкът е до време и трябва да се стегна в кръста - да свия дом и семейство. Ден след срещата обаче се видяхме и той ми каза - "Юлиане, много се изложихме! Щерка ми изобщо не те хареса!", върна лентата назад във времето проф. Вучков.

Реклама


Минават почти 40 години, в които професорът вече е направил шеметна кариера в областта на културата. Точно тогава родният театрален, литературен и телевизионен критик отново среща Диана. Този път - в най-обикновена книжарница. В първия момент нито той, нито Душкова се сещат кой кой е. Вучков я заговорил като попитал как върви продажбата на новата му книга. Тогава забелязал, че пред него стои една "изключително красива, пищна и секси жена". Без много притеснения пробвал да й вземе телефонния номер, но ударил на камък. След провала си да я свали обаче той не се отказал, решил да иде втори път. Преди да влезе при нея й купил топъл геврек и Диана грейнала от умиление. От тогава до днес са неразделни.


"Съдбата е искала да бъдем заедно, независимо след колко време! Истината е, че съм харесвал много жени през живота си, самият аз не съм страдал от липса на внимание. Както обичам Диана обаче - никоя друга не съм обичал досега. Много ни е забавно с нея. Случва се отвреме навреме да се скараме, но така е по-интересно, защото след всяка кавга се чувстваме още по-близки. С Диди имаме дълбока духовна връзка, тъй като физическото влюбване и страстта винаги са преходни явления", споделя докторът на науките.


Проф. Вучков не крие, че откакто дели един дом с Душкова, стилът му на обличане коренно се е променил. Русокосата спътница в живота му се грижела за него, като му подбирала само най-изисканите и елегантни костюми и ризи. Често му прави и подраъци, като купува по-скъпи тоалети, за да изглеждат и двамата стилни.


"Тя се носи много спретната. Винаги е облечена с вкус, не може да й се намери кусур. Освен външната красота е много умна и начетена. Знаете, че няма как да имам интимна връзка с проста и елементарна жена. Диди знае перфектно полски и руски, занимава се с литература, преводач е и винаги има за какво да си говорим. Повечето мъже са страхливи, не обичат силни и интелигнетни жени, но има и други мъже - такива като мен, които се влюбват именно в качествата на човека отсреща", казва водещият.

Писна ми от политиката!

Цирковете в парламента изместват говоренето за култура, казва с нескрито и  дълбоко разочарование проф. Вучков.
"Не може да се нищи единствено родната политика. На българите им липсва духовна храна, те имат неистова нужда от култура - от театър, от кино, от хубава книга. Голямата ми болка е, че политическа сцена се превърна в по-важна за медиите от културната", допълни историкът. Според него основният проблем при младите е масовото опростачване, липсата на морални ценности и издигането в култ на личности, които имат интелект колкото грахово зрънце.

Здравето е проблем на нацията

Наскоро проф. Вучков се сдоби с почетното признание доктор хонорис кауза. Той получи титлата лично от началника на ВМА ген. Стоян Тонев. Той обяви, че тя му се присъжда заради заслуги към науката, както и заради това, че в предаванията си проф. Вучков системно засяга проблемите на здравеопазването.
"Другата ми голяма болка е здравеопазването. Обикновеният човек иска да има хляб на масата и да бъде здрав. Не смятам, че да го занимаваме с чалга и политика е приоритет за обществото", категоричен е проф. Вучков.

 

Реклама
Реклама
Реклама