Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18004274 www.bgdnes.bg

Бях дубльорка на Катрин Макнамара в "Еър форс 1"

Баба ми беше луда циркова артистка, аз съм пристрастена към адреналина

Наше момиче е правило каскадите в холивудския хит "Еър форс 1". Това е Йорданка Папалезова-Йори, която е била дубльорка на една от главните героини във филма, изиграна от Катрин Макнамара.

Това е първият по-сериозен ангажимент в киното на българската каскадьорка. Преди това Папалезова прави каскади главно в реклами и музикални клипове. По-късно участва в още няколко филма, но за тях в момента не може да говори.

Реклама

"Нова съм в това и тепърва ми предстои да се сблъскам с много неща в тази професия, но със сигурност съм мотивирана да ги посрещна и да видя докъде ще стигна. Аз съм си адреналиново пристрастена още от съвсем малка. Занимавам се със спорт от 3-годишна и нито за момент не съм спирала, освен ако не се възстановявам от контузия", казва скромно Йорданка.

Баба й е била циркова артистка, занимавала се е главно със силова акробатика. Затова Йори предполага, че лудостта й е наследена от нея.

24-годишната Йори преди време се е занимавала главно с кънки и е ходила по състезания. Запалва се по паркур и фрирън. Това са градски спортове, при които идеята е да се придвижиш най-бързо от една точка до друга с подскоци, салта и премятания.

"Пусках видеа какво правя в социалните мрежи. Един каскадьор ме забеляза и ме извика да тренирам при него. Така започнах с тази професия", казва Йори.

Младата жена харесва каскадьорството и открива, че иска да се развива в тази сфера, защото това най-добре приляга на личността й.

"Все още съм начинаеща, има още много какво да науча за каскадьорството, но си вървя по пътечката и съм устремена напред", казва Йорданка.

Реклама

В момента момичето се занимава с няколко неща - каскадьорство, паркур, кънки и видеография. Дори не може каже кое й е любимото занимание.

"Влюбена съм в движението и визуалните изкуства. Всяко едно от тези неща ми е чертало пътя на живота през различните моменти и ми е било приоритет, допълва тя. Момичето през тази година завърши висшето си образование по операторство в НБУ. Засне и първия си документален филм на тема уличните атлети, за техния живот и за това как те виждат градската среда. Филмът се казва "Улично движение" и съвсем скоро, през юни, ще има премиера в София, след което в две летни кина във Варна и в Царево.

"Филмът е режисиран, заснет и монтиран от мен, разбира се, и с помощта на екип от приятели", допълва Йори.

Четете още

Мега яката каскадьорка Йори Папалезова се страхува от водата

Мега яката каскадьорка Йори Папалезова се страхува от водата

Кръглият сирак Божанка Папалезова: Бинка Желязкова ми спаси живота!

Кръглият сирак Божанка Папалезова: Бинка Желязкова ми спаси живота!

Реклама
Реклама
Реклама