Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18018002 www.bgdnes.bg

Веско Ешкенази критикува дрескода на наградите "Аскеер"

"Не може по маратонки, домашни ризи и рокли на "Аскеер". Несериозно е" - така световноизвестният български цигулар Веселин Пантелеев Пантелеев-Ешкенази, по-известен като Веско Ешкенази, критикува в публикация във фейсбук профила си дрескода на наградите за принос към театралното изкуство "Аскеер". 

"Гледам наградите Аскеер.

Време е, след като водещият е в смокинг, този дрескод да важи за всички, излизащи на сцената. От уважение към самите тях, а и към изкуството, което представляват, създават, и за което биват награждавани.

Реклама

Не може да излизаш по маратонки и домашни ризи и рокли. Несериозно е", пише Ешкенази.  

Носителите на наградата „Аскеер" за 2024 година бяха обявени на 24 май от едноименната академия на театър „Българска армия". Вижте кои са те тук.

Веско Ешкенази е сред най-популярните български цигулари и постоянно изнася концерти у нас и в чужбина. Никога обаче не си позволява да излезе на сцената в облекло, което би било възприето като обидно спрямо публиката му. Дългогодишният му опит е достатъчна гаранция за познанията му за етикет и уважение към аудиторията.

Той е лауреат на редица международни конкурси. През 1999 г., само на 29 години, става концертмайстор на световноизвестния Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам.

Свирил е на една сцена с изпълнители като Алексис Вайсенберг, Пласидо Доминго, Минчо Минчев, Монсерат Кабайе, сър Колин Дейвис, Карло-Мария Джулини, Бернард Хайтинк, Емил Чакъров, Рикардо Шайи, Юрий Башмет, Мстислав Ростропович.

Реклама
Реклама
Реклама