Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1802031 www.bgdnes.bg

Фолкаджийки за 70 бона ще разтресат НДК

Фолкизпълнители на обща стойност около 70 000 лева се събират тази вечер в зала 1 на НДК. Най-популярните имена в жанра ще пеят на концерта за годишните награди на телевизия "Планета".

Сумарната сума е изчислена въз основата на средните хонорари, които изпълнителите получават за участията си в цялата страна (някои заведения, които работят с продуцентите им от "Пайнер", получават отстъпка за чести гостувания, докато заплащанията за частни партита са доста по-високи - бел. ред.).

Реклама

За поредна година най-скъпо платената и най-очаквана певица на концерта е Преслава. Добричлийката се радва на силен интерес на феновете дори и през година, в която не успя да направи много хитове. Затова и някак изненадващо получи цели 10 номинации за престижните статуетки, което означава, че почитателите на музикалния жанр са гласували най-много за нея. Според информация на собственици на заведения хонорарът за участие на Преслава е около 6000 лева. Тази сума тя прибираше и преди години, но кризата наложи сумата да замръзне. Сега актуалната певица щ1 отново държи космическата цена, която поделя с продуцентите си.

Единствената друга изпълнителка, която държи космическата сума за участие, е Мария. Половинката на милионерския син Христиан Гущеров реши да разреди участията си и да задели повече време за личния си живот. Затова обяви огромния хонорар, за да получава предложения само от престижни заведения, а не да гостува в кръчми със съмнителна репутация. Не е ясно как това се приема от шефовете й, но е факт, че Мария все по-рядко може да бъде видяна на клубната сцена.

Общата стойност на изпълнителите се подсилва и от парите за участие на Анелия и Андреа, които хващат микрофона за 4 бона. При мъжете най-облагодетелстван е Константин - 3500 лв. Той също обаче е разредил участията и е акцентирал върху бизнеса си с дискотеката в Студентски град. Камелия също е сред най-добре заплатените изпълнителки в бранша. Тя обаче инжектира допълнителен адреналин, като гостува в заведенията заедно с духов оркестър. Други изпълнители, които ще се появят на сцената, прибират между 1000 и 3000 лева, което също покачва общата стойност на фолкелита.

"Награди ще бъдат раздадени в 15 категории, като шоуто ще продължи повече от три часа и половина. Ще бъдат представени 28 песни. Този концерт е алтернатива на всичко лошо, което се случва в последните дни в държавата. Трудно ни е да правим концерт в такъв тежък момент, но събитието ще бъде като остров в лошотията", коментира пред "България Днес" директорът на телевизия "Планета" Хари Янакиев.

Голямата битка на вечерта ще е кой ще се окичи с най-титулуваната награда - "Изпълнител на годината" (за пръв път певици и певци се обединени в обща категория за най-добър изпълнител през годината Ц бел. ред.). Най-големите фаворитки за отличието са Анелия и Галена. Двете направиха много песни и клипове през последните 12 месеца, а и се радват на огромната любов на феновете си. В битката за наградата двете дори си позволиха да си изпуснат нервите и да започнат публични нападки.
"Анелия си беше позволила на няколко места да говори по мой адрес. Имам принцип, че какъвто и да е някой колега, не си позволявам да го коментирам. Обидно ми е, когато някой ме коментира. Тя знае за какво става въпрос, защото е в нашия бизнес и е наясно какво се случва", реагира остро Галена.

"Галена, няма да играя в цирка ти", контрира Анелия. Двете вече са преустановили общуването помежду си и дори не си казват "здрасти". Очакванията са и довечера на концерта да се разминават като комети в морето. А неприязънта им вероятно ще избухне с нова сила, щом едната бъде обявена за №1. Фенове обаче коментират, че големият победител може да се окаже Преслава.

Реклама

Тя избягва скандалите, упорито крие личния си живот и накрая може да прибере статуетката вкъщи. Още повече че най-добрата певица на годината винаги си вдига хонорара за участие и получава повече покани, което означава увеличението на приходите й.

Ивана и Глория няма да пеят

Фолкпевиците Ивана и Глория ще са големите отсъстващи от шоуто на телевизия "Планета". Официално бе обявено, че двете няма да се появяват в НДК, защото имат професионални ангажименти. Наблюдателни фенове обаче веднага съзряха бойкот от страна на двете изпълнителки. Според меломаните Ивана и Глория се чувстват обидени, че не са получили много номинации и смятат, че творчеството им не е оценено подобаващо.

Неизвестните се разсърдиха

По-малко познатите певици открито демонстрираха, че са обидени, защото не са номинирани.

"След промоция, песни, албум не заслужих дори номинация в някоя от категориите и съм много разочарована. Чувствам се недооценена и не съм съгласна с нечестностите във фирмата. Чудя се дали изобщо си струва да продължа, защото цената, която плащам, е голяма", сподели Траяна. Тя хвърли 40 бона за един от последните си клипове, което още повече я изнерви.

Теди Александрова пък директно нападна колежка. Според нея дуетът на Яница и Живко Микс "Нещо яко" няма място в номинациите за дуетна песен. Теди се чувства огорчена от факта, че песента на Яница е попаднала сред номинациите, а нейният дует с Гъмзата - не.

Реклама
Реклама
Реклама