Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18023624 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим с нова певица - Виктория

Близнаците вдигнаха на крака Амстердам 

Вокалната им партньорка е 11-годишна и също е от Шумен

Престижен концерт в нидерландската столица Амстердам изнесоха виртуозите на пианото Хасан и Ибрахим.

Талантливите близнаци вдигат на крака препълнената зала, като първо заедно изпълняват класическо произведение, а впоследствие всеки от тях свири соло.

Реклама

"Велик концерт с много сериозен заряд - така мога да опиша поредната изява на световно ниво на синовете ми. Залата беше препълнена и дори се налагаше да постават допълнителни столове, за да могат да се съберат всички желаещи да чуят и видят на живо Хасан и Ибрахим. В публиката бяха и техни преподаватели от музикалната консерватория в Маастрихт, които ги аплодираха. Синовете ми казаха, че са доволни от концерта и се радват, че продължават да пробиват към световния връх", разказа пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на близнаците от Шумен.

Голямата промяна при Хасан и Ибрахим е, че вече имат вокална партньорка - 11-годишната Виктория Пощарова. Талантливото момиче има няколко национални и международни награди, развива се отлично в музиката и заедно с близнаците изпълнява български песни, както и поп музика на английски език.

"Имаме желание да работим с Виктория, ние си я избрахме и от всички талантливи деца в Шумен се спряхме на нея. Тя е все още малка, но видяхме нещо специално в нея. Много възпитано дете е и има голямо бъдеще пред нея", сподели пред вестника Игнатов.

Въпреки успехите младите пианисти продължават да се усъвършенстват, като свирят по 13-14 часа на ден. В свободното си време играят на карти и шах, както и на компютърни игри. Занимават се и с композиране на музика, а наскоро са издали най-новия си албум с пиеси специално за оркестър.

Успехите на близнаците през миналата година не бяха никак малко. Хасан и Ибрахим влязоха в топ 10 на най-добрите пианисти в света. Клавирните виртуози бяха избрани сред най-добрите на престижния музикален конкурс Etoiles du piano във френския град Рубе. Близнаците намериха място в призовата десетка в конкуренцията на над 350 участници от четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

Само в рамките на една година гениалните близнаци направиха две национални турнета в България - едно през пролетта и едно в края на ноември и началото на декември. Всичките им изяви бяха пред препълнени зали, продължителни аплодисменти и впечатляващ успех. Но признават, че техни лични професионални върхове остават второто място на "Детската Евровизия", както и първо и второ място в международния конкурс за пианисти "Фредерик Шопен" в Полша.

Четете още

Хасан и Ибрахим с престижен концерт

Хасан и Ибрахим с престижен концерт

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Хасан и Ибрахим уморени, излизат в дълга ваканция

Хасан и Ибрахим празнуват ЧРД в чужбина

Хасан и Ибрахим празнуват ЧРД в чужбина

Хасан и Ибрахим с първа наздравица

Хасан и Ибрахим с първа наздравица

Реклама
Реклама
Реклама