Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18032144 www.bgdnes.bg

Ирен Кривошиева на война за паметник на Ламбо

Актрисата атакува Столичната община, че не дава монументът да е пред Народния театър

Ирен Кривошиева е бясна, че общината не дава паметникът на Стефан Данаилов да е пред Народния театър.

Реклама

Звездата от "Хотел Централ" и "В името на народа" е взела присърце каузата с монумента, тъй като е майка на единствения син на покойния актьор и бивш министър на културата. Синът й Владимир Данаилов също участва с подписа си за създаването на паметник на покойния си баща, който приживе бе легенда на българския театър и кино.

"Комисията към СОС на два пъти взе грешно решение. Оттам настояват паметникът да е пред дома на Стефан в кв. "Лозенец". Това е безумно! Редно е монументът да е пред Народния театър, където Стефан играеше приживе. Григор Вачков никога не е бил част от трупата на Народния театър, а има негов бюст в градинката пред театъра", споделя Ирен.

Идеята за паметник на Ламбо пред Народния се ражда през 2019 г., а за годишнината от смъртта му - на 27 ноември, миналата година Кривошиева внася писмо с предложението си в Народния театър. Освен с него актрисата събра и много подписи от граждани, дали своето съгласие да има монумент в градинката пред Народния.

"Така и младото поколение ще запази спомена за Стафан Данаилов. Като дългогодишен артист в киното и театъра, политик, който е бил и в Народното събрание, и министър на културата, както и преподавател, извел 4-5 курса с едни от най-добрите артисти, Стефан Данаилов е разнопосочна личност и е сред малкото хора, заемали такава широка палитра в сферата на културата. Хората го обичаха много и ще ми е мъчно, ако се забрави, защото сме много склонни да забравяме тези, които обичаме", аргументира идеята си актрисата.

Ирен Кривошиева допълни, че тя не е забравила голямата си любов и често ходи на гроба му в Бояна.

"Беше незабравим! С Владето, когато си дойде, не пропускаме да го посетим", сподели Кривошиева. И допълни, че скоро ще излезе православен кинофилм с нейно участие. Ирен е категорична, че вярата и духовността в днешно време са нашето спасение и преодоляване на трудностите.

Четете още

Ирен Кривошиева се моли на Бог в ефир

Ирен Кривошиева се моли на Бог в ефир

Ирен Кривошиева прави неделно религиозно училище

Ирен Кривошиева прави неделно религиозно училище

Ирен Кривошиева с голяма промяна по къщата си в Банкя

Ирен Кривошиева с голяма промяна по къщата си в Банкя

Ето го досието на Стефан Данаилов! ДС проучвала Ламбо

Ето го досието на Стефан Данаилов! ДС проучвала Ламбо

Реклама
Реклама
Реклама