Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1804884 www.bgdnes.bg

Цеца спечели "Оскар"

Примата на сръбската чалга Цеца Величкович грабна "Оскар" за най-популярна певица на Балканите. Отличието бе връчено на цицорестата блондинка на бляскава церемония в черногорския град Бечичи. Цеца успя да пребори жестоката конкуренция  на Индира, Северина и Йелена Розга и да грабне ценната статуетка. За приза на вдовицата на Аркан гласуваха хиляди обикновени черногорци, които тачат до полуда 39-годишната звезда.

Проливните дъждове и препълнените язовири в Македония принудиха властите в Скопие да евакуират 140 жители на село Пишица. Малкото населено място край Пробищип е застрашено от спукване на защитната стена на близък язовир. Въпреки контролираното изпускане на водата нивото продължава да е критично и да прелива над дигите. Допълнителен проблем създават пукнатините на стената. При евентуално срутване на преградата има опасност от заливане на пътя от Щип към границата с България.

Властите в Солун започват със строителство на тематичен парк, посветен на Александър Велики. Амбициозният план, който не е ясно колко ще струва, бил съобщен от заместник областния управител на гръцката област Централна Македония Георгиос Цамслис. Проектът е озаглавен "Александърленд" и ще се разгърне на площ от 30 хектара. Идеята е той да стане контрапункт на мегаломанския проект на управниците в Македония "Скопие 2014", където на преден план е поставена огромна статуя на легендарния античен пълководец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама