Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18054678 www.bgdnes.bg

Публиката пя заедно със Софи Маринова и Йордан Камджалов "Седнало е Джоре" на концерта "Мистерия и свобода"

"Не казвай любе лека нощ", "Едерлези" и "Облаче ле бяло" бяха само част от песните, които Софи Маринова изпълни заедно с маестро Йордан Камджалов в концерт спектакъла "Мистерия и свобода", който за втора поредна вечер напълни зала 1 на НДК.

На сцената бяха още музикантите от "Генезис Оркестър", The Eastern Quartet, както и хорът и ансамбълът "Музикална лаборатория за Човека".

Реклама

След двучасовия концерт публиката, която беше на крака, не искаше да си тръгне и викаше на бис няколко пъти изпълнителите.

Софи Маринова пя класика, романси и фолклор на различни езици. Концертът завърши с красивото изпълнение на песента "Седнало е Джоре", а публиката пя с пълен глас. Маестро Камджалов също се включваше в припева и призоваваше публиката да пее с думите: "Сега е вашият шанс".

По време на изпълнението на "Облаче ле бяло", Софи Маринова се разплака. "Малко са пътите, когато се разплаквам на сцената. И винаги е, когато мама е в публиката. Не мога да спра сълзите си, особено, когато изпълнявам най-красивата песен "Облаче ле, бяло". Гледам мама и пея "майка да прегърна" пред публиката, която пее с мен, а все едно пее за мама", написа тя във фейсбук профила си след концерта.

Спектакълът "Мистерия и свобода" ще бъде представен и във Варна на 4 и 30 юни, в Пловдив на 21 и 22 юни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама