Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18059406 www.bgdnes.bg

НАВРЪХ 2 ЮНИ! Христо Ботев срещу Уил Смит

На 2 юни БНТ пуска "Свобода или смърт", "Нова" - "Лоши момчета завинаги", Би Ти Ви залага на "Големият заговор"

Легендарният филм "Свобода или смърт" за подвига на Христо Ботев и неговите четници се изправя срещу американската комедия "Лоши момчета завинаги" навръх 2 юни в праймтайма съответно по БНТ и Нова тв.

Реклама

По този начин телевизиите показват своя различен аршин на отразяване на една от най-паметните дати в българската история. Като обществена телевизия БНТ в синхрон със 148-ата годишнина от гибелта на войводата във Врачанския Балкан ще излъчи от 21 ч. паметната лента на режисьора Никола Корабов "Свобода или смърт" (1968 г.), който и до днес е считан за най-добре подготвения и реализиран филм за делото на Христо Ботев.

Филмът завършва в 22,30 ч., когато приключва по Нова тв и американската екшън-комедия "Лоши момчета завинаги" с участието на тъмнокожите актьори Уил Смит и Мартин Лоурънс. Според сюжета Майк е ранен, а Маркъс в пенсия, но след трагичната смърт на важен за тях човек те се обединяват в нов елитен екип, за да пипнат и вкарат виновниците зад решетките. Пътят няма да е лесен, изпълнен с екшън, престрелки и истина, крита 24 години.

От своя страна Би Ти Ви пуска в същия часови пояс в неделната вечер друга екшън-комедия с участието на Оуен Уилсън и Чарли Шийн. "Големият заговор" разказва за живота на Джак Райън. Обичащият сърфа дребен измамник се мотае по плажа и се прави на рибар по северния бряг на Оаху, когато се появява изкушението: стройна красавица с прост план, който според нея може да направи двамата с Джак много близки. Всичко, което се иска от него, е да влезе в къщата беден. И да излезе богат.

И така - зрителите могат да избират дали да си припомнят геройския подвиг на Ботев и 208-те му четници, или да предпочетат стари комедии по двете най-големи частни телевизии.

Четете още

Баща и син вдигат паметник на Ботев в Сърбия

Баща и син вдигат паметник на Ботев в Сърбия

Иван вае Ботев от камък

Иван вае Ботев от камък

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама