Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18063291 www.bgdnes.bg

В Деня на детето Крисия има повод да почерпи

Навръх днешния Ден на детето, изпълнителката на „Планетата на децата", Крисия става на 20 години.

Крисия Тодорова е родена във Варна в семейството на Марин Тодоров и Ангелина Попова. На сцената е от тригодишна възраст, когато започва да се изявява на редица празнични мероприятия в Разград.

Реклама

Занимава се също така с модерен балет. Учи музика в центъра за работа с деца в родния ѝ град под ръководството на педагог Свилена Дечева. Истинският ѝ пробив обаче идва с участието ѝ в кастинга за сценична партньорка на победителя в проекта „Разсмей Слави" Димитър Андреeв. Слави Трифонов събира двамата, за да се появи петъчната рубрика „Запознай се с малките".

Няколко седмици след края на кастинга малката Крисия изпява „Моя страна, моя България" и българския химн на стадион „Васил Левски" в осминафиналната среща между отборите на Лудорогец и Валенсия.

На 25 юли 2014 година Слави Трифонов обявява в шоуто си, че са получили предложение от Българската национална телевизия Крисия да представи България на детската „Евровизия". Тя трябва да изпълни авторска песен на български език, каквато екипът на шоуто изготвя успешно два месеца по-късно. Песента носи името „Планетата на децата". Музиката е записана от Плевенската филхармония и Евгени Димитров, а текстът е написан от Крисия и Ивайло Вълчев. Заедно с нея на сцената на европейския конкурс излизат братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови.

На 9 ноември 2014 година екип от десет души, включващ Евгени Димитров, майката, вокалният педагог Свилена Дечева, бащата на пианистите Хасан и Ибрахим и репортери от двете телевизии, заминава за Валета. Крисия се представя под номер 2 и завоюва второ място със 147 точки.

Това я прави изключително известна на музикалната сцена. Днес тя ще изнесе концерт за 1 юни в Кюстендил.

Четете още

Крисия РАЗКРИ защо изчезна: Преоткривам се, атакувам отново "Евровизия"

Крисия РАЗКРИ защо изчезна: Преоткривам се, атакувам отново "Евровизия"

Крисия още иска да бъде актриса

Крисия още иска да бъде актриса

Ето я сестрата на Крисия, Тифани е мегасекси

Ето я сестрата на Крисия, Тифани е мегасекси

ВЕЧЕ НЕ Е МАЛКА! Крисия си хвана гадже, но го крие

ВЕЧЕ НЕ Е МАЛКА! Крисия си хвана гадже, но го крие

Реклама
Реклама
Реклама