Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18081499 www.bgdnes.bg

Певицата Рени: Щяха да ме застрелят в Сърбия!

Певицата карала много бързо, не спряла

"Два пъти съм карала с превишена скорост в Сърбия. Много бързах, имах участие в България. И втория път полицаите ми казаха, че вече са щели "да пуцат" по мен." Това разкри наскоро певицата Рени. Попфолк ветеранката е първата родна изпълнителка, която прави "две кариери" - в България и в западната ни съседка. Рени е и първата представителка на попфолка у нас, която подкарва последна марка луксозен мерцедес още в края на 90-те.

Първия път, когато натиснала газта до ламарина в Сърбия, тамошните пътни полицаи не успели да я стигнат. "Те ми махнаха да спра, но аз си казах: "Как да го направя, както съм се засилила? Тогава те бяха със застави, естествено, не можаха да ме стигнат. И по едно време се отказаха", спомня си Рени. "Важното е, че пристигнах навреме за участието си", добавя тя.

Реклама

Втория път, когато отново фучала с мръсна газ към родината, сръбските полицаи по думите й вече били "с пежа" и се амбицирали да я настигнат. "Този път успяха. А аз бях голяма звезда в Сърбия. И като ме познаха, ми викат: "Ама защо не спря, помислихме, че има нещо съмнително! Вече щяхме да стреляме", разказва гласовитата "джигитка".

Изпълнителката на мегахита "Плакала съм" за сефте осветява и една много нелицеприятна част от родния шоубизнес. Тя издава, че продуценти няколко пъти й правели номера заради финансовата й "несговорчивост". Рени била изненадана да научи от организатори на концерти, че когато са звънели на продуцентите й, за да я ангажират, получавали отговор, че на тези дати вече имала участия. Рени е убедена, че пускането й по пързалката се дължи на това, че не се съгласила да дава непосилен процент от печалбата на продуцентите. "Като теглех чертата, често се оказваше, че съм на червено. А имаше големи разходи - за зала, за музиканти, защото аз пея на живо", пояснява певицата.

Рени намира смелост да обясни точно и ясно защо някои нейни популярни колеги са останали извън играта, а други, обратното, са пожънали за отрицателно време огромни успехи.

"За да станеш толкова бързо известен, означава, че си се съгласил да дадеш от 50 до 70 процента от хонорарите си на продуцентите", категорична е най-известната в Сърбия нашенка.

Малцина вече помнят, че в началото на певческата си кариера Рени изпълнява естрада и поп. Тя е подгряваща певица на дует "Ритон". Катя и Здравко обаче й казали, че не може да се тъче на два стана - тоест да заминеш да правиш кариера в чужбина, защото българската публика ще те забрави. Тя обаче заминала в скандинавските страни. Пеела на огромен круизен лайнер. Понякога било много страшно. "Каютите ни бяха два етажа под водата и се чуваше стърженето на ледовете от фиордите", още потръпва тя. На тези лайнери е имало и смъртни случаи. Веднъж нейни чужди колеги се удавили, защото вратата на хангара за автомобилите останала недобре затворена и влязла вода. Друг път пък пасажери, нямащи финансова възможност да си наемат каюти, решили да спят в колите си, но в хангара пламнал пожар и те се задушили, описва трагичните инциденти по време на своя гурбет попфолк ветеранката.

Четете още

Тази легендарна фолкпевица има повод да почерпи, чукна 55 години

Тази легендарна фолкпевица има повод да почерпи, чукна 55 години

Рени кани учител на абитуриентски бал

Рени кани учител на абитуриентски бал

За пример! Рени помага на хора с увреждания

За пример! Рени помага на хора с увреждания

Рени се задява с млад левент

Рени се задява с млад левент

Реклама
Реклама
Реклама