Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1810056 www.bgdnes.bg

Юксел Кадриев:Пих и седнах да карам. Съжалявам!

 


Водещият на Би Ти Ви Юксел Кадриев се разплака пред ченгетата от Първо РПУ, след като трябваше да остане за няколко часа в ареста, научи "България Днес".
Новинарят бе задържан, след като подкарал колата си пиян. Около 5 часа в четвъртък сутринта той заформил леко пътнотранспортно произшествие с автомобила си ДФолксваген ПасатУ на площад "Народно събрание". Давайки на заден, за да излезе от паркинга на паметника "Цар Освободител", чукнал леко друга кола.

По първоначални данни катастрофата, сътворена от Кадриев, била лека. Пред "България ДНЕС" водещият обясни, че сам се е обадил на полицията след извършенето ПТП.
За 5 минути на мястото пристигнали ченгета и тествали Кадриев с дрегер. Оказало се, че водещият е седнал зад волана с 1,59 промила алкохол в кръвта. Наложило се говорителят да бъде откаран в районното, където трябвало да остане за 24 часа. Там нервите на шофьора не издържали и той пуснал няколко сълзи пред униформените. "Добър човек е, хубав, възпитан, ама защо прави такива резили... И децата знаят, че като си пийнеш, не трябва да сядаш зад волана. Надяваме се това да му бъде за урок, защото в противен случай някой може да пострада", разказаха ченгета от столичното Първо РПУ.

- Г-н Кадриев, как ще коментирате инцидента с вас от тази нощ? Задържали са ви при леко ПТП с 1,50 промила алкохол в кръвта.
- Не бяха 1,50, а 1,59 промила алкохол в кръвта. Не ме разбирайте погрешно, не се хваля, но държа на точността. В момента изчаквам становището на МВР. Все още не е готова пълната експертиза, тоест пробата на кръвта. Едно обаче искам да кажа и ако може чрез страниците на високотиражния ви вестник да си призная, че съм готов да понеса цялата отговорност за постъпката си.
- В интернет сайтовете пише, че сте избягали от местопроизшествието, тоест от паркинг, където сте ударили друг автомобил при маневра, и после сте задържан от полицейски автопатрул. Така ли направихте, избягахте ли?
- Не, истината е, че след като излязох от едно заведение с приятели, седнах зад волана и при маневра назад ударих леко един таксиметров шофьор. После набрах телефон 112 от моя мобилен апарат и аз повиках полиция. Не съм бягал.
- Защо го направихте? Защо не попълнихте например протокол за взаимно съгласие, което е позволено от закона при леко ПТП?
- Защото така беше редно да направя. Не знам дали ще ми повярвате, но аз никога до снощи не съм сядал зад волана пил. Досега винаги когато съм бил с колата си и ми се е случвало да пийна, съм си викал след това шофьор от компанията "Дринк енд драйв".
- Какъв беше поводът да се почерпите снощи с приятели?
- Имахме повод, но той не оневинява постъпката ми. А тя е ясна - седнах зад волана на автомобила си пил и отново повтарям, готов съм да понеса цялата отговорност и строгост на закона за поведението си. Истината е, че искрено съжалявам за постъпката си и не знам дали ми вярвате, но аз съм сигурен в себе си, че това никога повече няма да се повтори. Не знам какво ще е становището на МВР, но аз ще понеса отговорността си.
- Вярно ли е, че сте прекарали нощта в ареста?
- Да.
- Към колко часа стана инцидентът?
- Към 4 часа след полунощ. След това полицаите ме отведоха и пренощувах в Първо РПУ. Все още не мога да се събера, а трябва да се мобилизирам, защото след малко тръгвам към телевизията.
- Значи ще водите тази вечер (вчера  бел. авт.) новинарската емисия по Би Ти Ви?
- Да, надявам се. Искам да се извиня и на колегите си от Би Ти Ви и по-специално на екип "Новини", които винаги са ми имали доверие, а аз ги злепоставих, като дадох пример за недобросъвестно поведение, тоест седнах зад волана пил. Това е страшна глупост и безотговорност. И нека всеки, който седне пил в колата си, преди да завърти ключа на таблото си, се сети за мен. И нека не пали. Напишете го, защото това наистина е безотговорност, за която съжалявам от сърце.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама