Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1810851 www.bgdnes.bg

Скандал! Стопиха пчеличката Мая!

Легендарната анимационна пчеличка Мая се връща на екран, но изпосталяла.
Любимото на милиони деца филмче от 70-те години тръгва отново, но в дигитален вариант и с доста по-слаба героиня, съобщава сп. "Шпигел". От края на март първо зрителите в Германия и Австрия ще видят новите 78 епизода с рисуваното насекомо, измислено от немския писател Валдемар Бонзелс още в началото на XX век.
Завръщането на пчеличката Мая е дело на немската обществена телевизия Це Де Еф. За разлика от оригинала, създаден от японски и австрийски художници, сега се използват компютърни програми. Сюжетът е същият, с Мая в нейните приключения се включват пак най-добрият й приятел - ленивият търтей Уили, зеленият скакалец Флип и др.
В медиите вече посрещнаха на нож най-видимата промяна - Мая е супертънка и няма и помен от приятната закръгленост на оригиналното ципокрило. "Шпигел" обяснява това с тотално различните представи за естетика и красота спрямо края на 70-те. "Ако погледнете сега тогавашните епизоди, наистина ще разберете, че Мая има свръхтегло. Вече не можете да представите дебела пчела на деца, които гледат "Следващият топмодел на Германия", а идол им е Селена Гомес", коментира списанието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама