Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1819464 www.bgdnes.bg

Палавата Джиджи заминава за Русе

Надя Панкова

Съветничката на Симеон Дянков Ирина Велкова и прочутото кученце Джиджи няколко седмици ще са извън полезрението на медиите. Красавицата и миниатюрното чихуахуа щели да гостуват на роднините на Велкова в родното Русе, разказаха от Министерството на финансите пред "България Днес".


След като премиерът в оставка Бойко Борисов отсвири финансовия си министър, Велкова начаса си пусна отпуска и заедно с Джиджи изчезнаха от ведомството. Заради позорното отстраняване на Дянков Велкова изгубила силните си позиции в министерството, където като съветник на вицепремиера се разпореждала с всички служители. Повечето едвам търпели кученцето Джиджи, което тичало из коридорите на финансовото министерство и редовно прекъсвало заседанията на Дянков с експертите му. Посрамената Велкова решила да се "покрие" от прожекторите и според запознати щяла да се оттегли в родното Русе при родителите си, докато мине истерията покрай оставката на кабинета. Президентът Росен Плевнелиев още не е разписал указа за разпускане на кабинета "Борисов", но щом го направи, с кариерата на Велкова като вицепремиерска съветничка е свършено. За да избегне нападки от враговете си и да утеши мъката, хубавицата решила да остане няколко седмици при роднините си заедно с кучето Джиджи, клюкарстват в министерството.

Реклама

 Част от служителите коментират, че най-вероятно красавицата щяла да бъде "уредена" в някоя частна фирма от вицето в оставка, тъй като и в самата партия ГЕРБ си е спечелила врагове с арогантно поведение. Други пък симпатизират на младата хубавица, тъй като девойката сама си спечелила статута на "първа дама" на финансовото министерство въпреки скандалите покрай воаяжите с Дянков на екзотични места. Почивките им стигнаха и до парламентарната трибуна, като се наложи соцдепутатът Петър Курумбашев да развява справка, че Дянков и Велкова са пътешествали за сметка на данъкоплатците до Китай.


Междувременно от МФ изтече и новината, че Дянков вече оглеждал кариера в САЩ, като получил предложение за работа като финансов експерт в щатски хедж фонд, научи "България Днес". Съпругата му Каролин пък продължава да пътува заради работата си като експерт за Близкия изток към Световната банка и бракът й с Дянков бил окончателно само на хартия. Зли езици от "Дондуков" 1 споделиха за "България Днес", че премиерът Бойко Борисов финтирал Дянков преди седмици, когато вицето в оставка пристигна на бял кон и обяви, че се връща за втори мандат като финансов министър.


"Премиерът му се е обадил и му казал да идва да спасява положението, а Дянков взел, че повярвал. А после дори не го погледна и го отпрати с писмо. Борисов всъщност смята, че именно заради него се стигна до тежкото социално напрежение и го низвергна", сподели за "България Днес" един от министрите в оставка, пожелал да остане анонимен.


Междувременно неговата колежка Лиляна Павлова не остана по-назад и сравни подхода на Дянков с този на румънския диктатор Чаушеску. Други министри също споделиха, че се радват, че Дянков и протежето му вече не колят и бесят в държавата и министерството. Един от доволните е лично Бойко Борисов, който преди две години и половина забрани на Дянков да му се мярка пред очите в компанията на красивата си съветничка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама