Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18218905 www.bgdnes.bg

Певецът Орфи: Избягах от Буча, но във Варна ме пребиха!

Младият украински изпълнител Кирил Роховец открива "София прайд" заедно с Ирина Флорин

"Избягах от ужасите на войната в Буча, а ме пребиха във Варна."

Реклама

Това каза за "България Днес" младият украински певец и участник в "Гласът на България" Кирил Роховец-Орфи. Той ще изпълни за първи път свое авторско парче на английски на гей прайда в София на 22 юни. С поп звездата Ирина Флорин ще бъдат основните изпълнители, избрани от организаторите за музикалното озвучаване на най-важното годишно събитие за ЛГБТИ общността у нас, научи вестникът.

"Както си вървях една привечер из Варна, където живея със семейството си, ме нападнаха подпийнали младежи. Бях излязъл да си купя витамини, карах скейборд, чувствах се прекрасно, радвах се на хубавото време, припявах си някаква мелодия... Не съм тип човек, който ще тръгне да отговаря с груба физическа сила. Слава богу, че веднага дойде полиция и ме отърваха. Но ми счупиха носа", описа инцидента в морската столица младият певец.

Роховец е категоричен, че по никакъв начин не е подразнил побойниците. "Не мога да нарека това, което ми се случи, изблик на хомофобия. По моя външен вид по никакъв начин не личи каква е сексуалността ми", убеден е роденият в Буча изпълнител.

"Вече ми направиха операция на носа. Но остана изкривен", оплаква се гласовитият младеж от Украйна. По думите му изкривената носна преграда не пречи на пеенето му. "Но вероятно ще се подложа и на втора операция", уточнява изпълнителят.

Орфи разказа специално за "България Днес", че е избрал този артистичен псевдоним, защото от дете бил очарован от мита за певеца Орфей. "Той е бил тракиец, живял е според легендата в планината Родопа, гласът му е омагьосвал хора, животни, дори неживата природа... Прекрасна и тъжна е любовната им история с Евридика, която той се опитва да спаси от подземното царство, но не издържа и се обръща назад, за да я погледне с копнеж, и прекрасната нимфа полита назад в мрачното царство на Хадес", припомня Кирил Роховец.

Младият певец довери пред вестника, че независимо от побоя над него чувства България като втора родина. Орфи обаче не може да не се връща мислено в града, където е роден, цветущото киевско предградие Буча. Заедно със съседния Ирпин той е превърнат в руини още в първите месеци на руската агресия в Украйна, с многобройни жертви сред мирното население.

"Щяха да ме мобилизират, ако бях останал в Украйна. В България първо дойдоха родителите ми, после сестра ми, накрая към тях се присъединих и аз. Войната няма да свърши скоро. А така мечтая да се разходя с приятелите си из Киев. За мен той е най-красивият град на света, и да няма вой на сирени и въздушни атаки, а мир, в който да звучат любимите ми песни", излива душата си Орфи.

1.

Кирил Роховец-Орфи иска да прилича на митичния певец Орфей

2.

Кадри от побоя над младия певец във Варна

Реклама
Реклама
Реклама