Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1825084 www.bgdnes.bg

Народът на улицата, звездите на плажа

Светлин МОНОВ, вестник "Жълт Труд"

"Да прекараме кризата в лукс". Този девиз на покойния бос на "ВИС" Васил Илиев, надживял и него, и империята му, се споделя горещо от много известни българи. По-умните ходят на екзотични екскурзии, останалите влагат в дрешки и парцалки, въпреки че и те обикалят места като Дубай, когато намерят време. Щото при тях няма и безработица, напротив бачкането се увеличава, съответно и финансовите потоци. Те може да са станали с по-нисък дебит, но пък звездите ни си носят менците на повече места и ги пълнят трескаво с финикийски знаци. Така де, ние сме постоянно в криза, а животът си тече... Никой не може да достигне, разбира се, онзи незабравим полет на мисълта на Сокола, който заяви готовност да си купи летяща чиния, но иначе добре се забавляват. 

 Целият
телевизионен клан
Халваджиян хукна
към Малдивските
острови
за да могат Кремена и Магърдич, които се ожениха повторно неотдавна, да се вживеят в ролята на племенни старейшини и да вдигнат туземска сватба за чудо и приказ на вече порасналия си син Бебо. Той се врече на половинката си, адреналинката Алекс, по холивудски маниер - на остров с палми и маймунки, но по местен обичай. В социалната мрежа от телевизионното семейство напускаха щедро снимки, които са сякаш от най-екзотичното кътче на рая, докато в родината вреше, кипеше и се лееше кръв, все едно сме се гмурнали дружно в прословутия български адски казан.
Под палми и сини, като на щатска картичка, морски води, под внушителен олтар, украсен с листа и екзотични цветя, влюбените се взеха без досадните нашенски церемонии. Липсваха монотонни чиновници, казващи унилото "горчиво" и другите глупости за потоци, които се вливат в една река, неговите скърби, нейните скърби, и пр. щуротии. Дори Менделсон нямаше. Сватбата стана по тамошен туземски обичай - с песни, танци, цветя и древен племенен ритуал. Яли, пили и се веселили доста повече от три дена. Като разбра какво се случва в родината, Магърдич пусна един статус-стон в социалната мрежа от рода, че Бог трябва да ни пази, но си остана в Рая, за да го убеди очевидно.
"Благодаря ви, д-р Ангел Енчев" също намери начин да получи и той някаква компенсация, че е ощастливил толкова много жени с огромни цици. За първи път рицарят на скалпела потвърди официално слуховете, че е направил предложение на приятелката си Теди Велинова. Пластичният хирург, който обзаведе със силикон всичко българско и родно с пола, призна, че се сгодили преди месец и нещо във Вечния град, като някой римски император и императрица.
Д-р Енчев
предложил на
едно от творенията
си - манекенката
Теди Велинова
по класическия начин. Паднал на колене и я помолил да стане негова съпруга пред фонтана "Ди Треви" в Рим. Д-р Енчев подарил на любимата годежен пръстен с брилянт. Според колеги "така двамата отпразнували една година от началото на връзката им". Не е точно толкова, но да не придиряме, нали беше женен човекът.
Бившата манекенка Венета Харизанова обикновено прекарва януари и февруари в Доминикана и Мексико със съпруга си Емил, като редовно пуска снимки, на които личи, че почивката се отразява отлично на тялото? Двамата винаги пътуват с голяма компания, която обаче напоследък намалява. Харизанова традиционно се пече и плува без горнище за радост на доминиканците и техните многобройни гости от целия свят. Там тя се отдава на хобито си да се гмурка и да снима рибоците. Най-красивите подводни гледки били под водата край курортите Санто Доминго и Сен Мартен.
Фолкпевицата Райна пък се разходи до Куба с друга адреналинка, нейна приятелка, и си прекараха наистина чудесно. Плацикаха се в топлите води, пушиха пури с дебели негърки. Райна може да е люта македонка, но добре знае къде да ходи. През януари прескочи и до Антверпен.
В света може да
има стагнация,
но във фолка
настъпи разцвет
Неподвластна на кризата и свиващите се пари във всички сфери, Преслава даже си надула хонорара за предстоящия летен сезон като балон. Досега вземала 6000 лева, но в жегата всеки уважаващ себе си и дебеловратата си клиентела кръчмар трябва да й брои 7 бона за участие. Очевидно неусвоените от Митко Пайнера европари трябва да се избият. Азис не може да остане по-назад от едрогърдата си колежка, зер, и той може да сложи какъвто си иска бюст, ако пожелае. С две думи и Василка ще прибира 7000 лева на участие. Щом има кой да му ги дава, халал да са му. Ама не е лошо ДАНС да понатръшка слушателите му, доволни ще останат. Ченгетата, не любителите на изкуството. Дори Цветелина Янева си сложила 6 500 лева тарифа, докато Галена се задоволява само с 6 бона. Горките Анелия - 4500 и Глория - 5000 лева, още не били актуализирали цените си. Естествено, няма да чакат служебният премиер да им каже кога да го направят.
Прав е Азис да настоява, че е световна звезда. Той отказал категорично да се качи на самолета София - Лондон, защото билетът му за полета не бил за първа класа. Така изявата се провалила, купилите билети за негов концерт в столицата на Обединеното кралство съдят тамошния му мениджър. Фирми, които се включили в рекламната кампания, изревали на умряло, но на "краля" не му пука.
Естествено, при това положение Азис и компания са в правото си да се отдадат на лукс и разточителство.
Тъй нареченият
крал на фолка дори
се разгневи люто
защото писали в интернет за аксесоарите на приятелите му. На стената си във Facebook той избухна като 300 тона тротил, дето викаше Висоцки, който според нас би се самоубил с личното си оръжие, ако имаше възможност да зърне отнякъде нашата Василка. Та, суперзвездата Азис, възмутен от факта, че коментират какви скъпи парцалки си е купил съпругът на приятелката му Николета Валери Божинов, написа: "Колко жалък може да стане човек в незнанието и в стремежа да осмее и оплюе богатите и известни българи! Визирам жалките, малки драскачи, които получават по 10 лв. на публикация! Дънките с орела който е точно върху... ми, са от последната колекция на ''Dsquared2''...! Не виждам защо Валери да не си купи същите, след като са последен писък на модата! Но думата ''мода'' дребните душици я свързват с пазарите, от които пазаруват те!"
Това е факт, няма какво да си кривим душата.
Оказа се обаче, че дизайнерите еднояйчни близнаци Дийн и Дан Катен, които творят под името на канадския лейбъл DSquared2 са любимци не само на женското "аз" на Азис, което носи нежното, но и внушително име Азия Ротшилд. Фенки на скъпия бранд са и приятелките му Николета Лозанова, Андреа.... Естествено Алисия не може да остане по-назад, и тя пазарувала там.
Смяхме се до припадък, но от сърце, когато научихме от електронните медии, че
Попфолк певицата
Анелия умело
защити титлата
си на модна икона
за 2012
И какво сторила тази светица. На едно от последните си участия се явила с уникален модел обувки, дело на известния дизайнер Кристиан Лубутен, струващи "само" 5000 лева. Галена пък направила фурор сред аудиторията с визията си, но и "със спиращи дъха червени обувки на висок ток". Как точно спират дъха, не можем да обясним. Обувки с шипове също били от колекцията на дизайнера Кристиан Лубутен, когото Галена направо обожавала. Тоя трябва да е за фолкпевиците онова, което е Паулу Коельо за манекенките. "Направо ти завидяхме за разкошните обувки", писали очаровани фенки в страницата на фолк певицата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама