Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18282907 www.bgdnes.bg

Ново признание за българските вина advertorial icon

KABILE на „Вила Ямбол“ спечели пет отличия на Concours Mondial de Bruxelles

Серията KABILE, произвеждана от една от най-старите изби в Южна България - Вила Ямбол, спечели най-много медали на престижния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. Избата добави към колекцията си от отличия нови седем, сред които и два златни.

Пет медала са за серията KABILE, която е вдъхновена от древните традиции и богатото наследство на Тракия в правенето на вино. Марката е кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира само на няколко километра от винарната.

Със злато бе отличено KABILE Шардоне и Совиньон блан 2023, KABILE Каберне Совиньон Резерва 2019. Със сребро бяха наградени KABILE Шардоне 2023, Vineyards Selection розе, KABILE Сира 2019, KABILE Сира Резерва 2016, Vineyards Selection Tenevo Мерло, Каберне Фран, Пети Вердо 2019.

“Осъзнаваме колко сме свързани с древната история на нашия регион, където се е правило вино буквално от векове. Днес ние се опитваме да правим тук вкусни и балансирани вина, които да ни представят по най-добрия начин и у нас, и по света. Вярвам, че високите оценки на критиците са потвърждение, че се справяме с тази задача. Поздравления и за всички останали български изби – всеки медал е крачка в изграждането на положителен имидж за България като висококачествен производител“, коментира изпълнителният директор на Вила Ямбол Красимир Аврамов.

Според него формулата на успеха са постоянните усилия още на лозето, инвестициите в най-добра техника и сплотеният екип, който работи с любов и професионализъм. „Вила Ямбол“ управлява близо 10 000 дка лозя и отглежда над 10 традиционни и световни сорта.

Конкурсът Mondial de Bruxelles е независимо винено състезание, което пътува по света. През годината се провеждат няколко сесии за различните категории вина, като общо в конкурса влизат около 10 000 проби от производители от целия свят. При оценката на пробите журито е изцяло фокусирано върху качеството им и не се влияе от производителя или имиджа на региона, от който идват те.

Българските винарни спечелиха 25 отличия на конкурса.

C три медала, два от които златни, ce пpибpa и друга poднa избa от Тракия – Nеw Вlооm Wіnеrу. Oвaциитe нa жypитo и златни медали cпeчeлиха PIXELS Сира 2022 и F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент 2021. Със сребро бе оценено PIXELS Совиньон блан 2023.

Реклама
Реклама
Реклама