Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18299376 www.bgdnes.bg

Всички от "измамените" стоят зад Нико Тупарев

Радо Тушев: В шок сме! Никой не ме е викал мен за нищо, това е търговски спор с братовчед му

Ути Бъчваров: Кьорфишеци, съжалявам, че изживява това, никога с нищо не ме е мамил

Реклама

Един от най-успешните български продуценти Николай Тупарев бе задържан от МВР преди ден, като единственото ясно бе, че това е станало по разпореждане на прокуратурата.

"Обвинението е за това, че в качеството си на съдружник е "присвоил чужди пари... поверени му да ги пази и управлява", като е "наредил" суми, разпределени му от дружеството за изплащане на печалба/дивидент. Сумите са минали по банков път, с платен данък, обявени са като разпределен дивидент в ГФО и в данъчните декларации на дружеството и на самия Нико", написа в мрежите адвокатката по търговски дела на Нико Тупарев - Грета Ганева.

Междувременно в мрежите гръмнаха имената на съдружници на продуцента, а "България Днес" се свърза с всеки един от тях, за да разбере гледната му точка.

"Въобще не сме наясно какво се случва, това е търговски спор между Нико и негов братовчед и аз не знам подробности. Никой мен не ме е викал никъде, както и повечето от хората тук. Ние сме в тотален шок, разбрахме от медиите, че е арестуван. Днес със съпругата му Катя ще отидем да го видим, но ние си работим, фирмата ни също", каза "мозъкът" и сценарист на предаването "Биг брадър" - Радослав Тушев.

"Ох, четох в пресата и много съжалявам, че изживява това. Но знаете ли, живеем в един свят, както казваше Дейвид Линч в своя филм: "Совите не са това, което са". Хората не трябва да вярват на тези кьорфишеци. Аз с Нико съм израснал от дете и вярвам, че справедливостта ще възтържествува, законодателството ще прецени правилно. Аз дори не прочетох в какво точно го обвиняват. Този публичен линч обаче е един измислен спектакъл. Мен лично Нико в нищо не ме е измамил", каза Ути Бъчваров, който водеше предаването "Вкусно", чийто продуцент бе Тупарев.

Реклама

Единият от братята Чучкови - Борислав, също се застъпи за приятеля си Нико. "Той е добър човек, а това са глупости", категоричен бе продуцентът от "Чучков брадърс".

Нико Тупарев е човекът, който засне първото риалити шоу у нас - "Биг брадър", вдигна по този начин рейтинга на Нова тв и стана известен, колкото и тв звездите. И до днес медията продължава да излъчва сезоните на шоуто. Тупарев е правил много други риалити формати - "Островът на изкушенията", "Хванати в изневяра", "ВИП Данс", "Вкусно", "Денсинг старс", "Стани богат" и много други.

Наричат Нико "властелинът на риалити шоуто". Самият той не обича да говори за себе си. Кариерата му започва през 1992 г. По това време е напорист 20-годишен младеж, следващ икономика в частен бизнес колеж в столицата. Виждайки какво е положението в страната и преживявайки т.нар. Луканова криза, решава, че бъдеще у нас няма. Набелязва си като ново отечество Австралия и започва подготовката си за емигриране в страната на кенгурата. Изкарва курсове по бридж и за масажист.

"Бях убеден, че ако пробия като крупие в казино, ще печеля, масажирайки заможни госпожи в някой СПА хотел в Синди или Мелбърн", припомня си Тупарев през смях. В крайна сметка намеренията на младежа не се осъществяват. Когато се явява на интервю за виза, планът му бързо е разконспириран и той получава отказ за документа, без който не може да замине.

"Бих рисков играч. Преди години ми липсваше контакт с родителите. Понеже те късно са ме "направили", сега гледам да не повтарям грешките им и да имам повече време за сина си, да контактувам непрекъснато с него", сподели преди време пред вестника Нико.

Нико Тупарев никога не е обичал светските събития. Манията му да остане извън светлината на прожекторите стига дотам, че продуцентът иска списък с гостите на парти, което възнамерява да посети.

"Нико никога не ходи на купони просто ей така. Приятелите му знаят, че трябва да звъннат, да обяснят кого са поканили и да изготвят кратка словесна визитка на непознатите. След това големият бос сам решава дали да отиде", разказват запознати с причудливите навици на Тупарев.

Самият той не се слави като мощен купонджия. Предпочита да се забавлява в домашна обстановка. Преди години аха да се ожени за водещата Миа Сантова, но нещата се разсъхват в последния момент. Продуцентът на "Биг брадър" купува кола на своята любима и я дарява с жива маймунка. Двамата планират сватбата, но в последния момент нещата се разсъхват. Вина за това със сигурност има и сегашната половинка на продуцента Екатерина Попова, която успява да омае по-младия от нея Нико и да го отмъкне от Миа.

Нико заживява с бизнес дамата и дъщерята й от предишен брак. Двамата си раждат момче, което кръщават Тома. То е одрало кожата на баща си. Цялата общност около Тупарев е категорична, че малкият дори се движи и говори като татко си. Понякога двамата се обличат еднакво, докато са навън и се забавляват, а продуцентът прекарва всяка свободна минута с него. Двамата с Катя не са женени, а от първия си брак тя има дъщеря - Нора. Половинката на Нико има собствена рекламна агенция и арт магазин.

Страда от дислексия и не крие това

"Цял живот съм страдал от дислексия и като малък много страдах за това. Сега съм горд, че много известни личности имат подобно заболяване. Като не можеш да четеш и в училище, като ти кажат да прочетеш нещо на глас, не ми е било приятно. Чудил съм се как родители и учители не са обърнали внимание на това, аз съм си го изживял като някакъв комплекс. Като почнем в клас да четем един след друг и стигнат до мен, винаги вдигах ръка и отивах до тоалетната. Оправял съм се", казва с усмивка Нико.

След това попада на добър психоаналитик и нещата се оправят.

"Оказа се, че дислексията има над 10 000 варианта. Понякога се компенсира с възрастта. Най-голямата единна група в човечеството са дислектиците - около 10%, но не всички са Айнщайн. Това, че имаш дислексия, не значи, че си гений", смее се Нико.

Нико осъди тризначките за 5000 лв.

Продуцентът Нико Тупарев осъди две от тризначките Вяра, Надежда и Любов Станчеви да му платят 5000 лв. за разпространени срещу него клеветнически твърдения. Благоевградските момичета станаха известни след участието си в "Биг брадър" през 2006 г., а Любов спечели голямата награда от 200 000 лв. Трите участвали в телевизионно предаване на 21 септември 2014 г. и тогава в ефир изсипали куп обвинения срещу продуцента Тупарев, че им пращал женени мъже, искал да ги изпрати като проститутки в чужбина и други. Заради тези изявления Тупарев заведе дело в съда в Благоевград и го спечели.

Четете още

Венци Мицов за Брендо и Нико Тупарев: Всичко изглежда като недоразвит сюжет на Йожен Йонеско

Венци Мицов за Брендо и Нико Тупарев: Всичко изглежда като недоразвит сюжет на Йожен Йонеско

Пуснаха Нико Тупарев от ареста!

Пуснаха Нико Тупарев от ареста!

Реклама
Реклама
Реклама