Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18305545 www.bgdnes.bg

Евгени Минчев: Откраднаха първата ми кола в Петрич

Августин Пейчинов имаше 7 ролс-ройса, но пред мен е плакал от самота, каза Лорда

"Откраднаха първата ми кола." Това призна наскоро Евгени Минчев. Досега Лорда не е говорил публично за автомобилните си неволи, тъй като няма шофьорска книжка. "Имам само документ за правоуправление на трамвай", поясни бившият ватман.

Реклама

За возило №1 Лорда си харесал екземпляр от престижна марка в бутилковозелен цвят. По думите му обаче не му се радвал дълго. "Автомобилът изчезна в Петрич", спомня си паркетният лъв.

Но Минчев се оказва сред щастливците, чиито откраднати коли са върнати. "Тогава един от шефовете на РПУ-то в Петрич ми каза, че ще ме следват с тяхна кола до София, защото "още на Кюстендил" щели да ме настигнат и да я вземат отново", разказва светският хроникьор.

"Имал съм и розов ягуар, в който съм возил един Миро, не казвам кой, и често пъти до морето един Любо, също няма да уточнявам кой", хвали се пиарът на криптокралицата Ружа Игнатова. Той твърди, че въпросният Миро, когато го взимал веднъж от дома му, му направил комплимент за "страхотния му "Хюндай", иронизира автомобилното невежество на своя познайник Лорда.

"Веднъж возих и Драго Чая. Тогава се побра на седалката, защото беше още слаб", клъвва леко популярния тв водещ Минчев.

Той не може да забрави един от най-близките си приятели - покойния емигрант милионер Августин Пейчинов. "Августин имаше 6-7 ролс-ройса от 1957 г. "Много съм горд, че получих пръв привилегията да се возя в неговите лимузини", казва паркетният лъв. И добавя, че Пейчинов е изпращал специално шофьора си, облечен в унииформа и с фуражка, "а не в анцуг", да го взима от дома му.

Реклама

"Изпрати ролс-ройса си за последно на една Коледа. Тогава Авустин държеше пицария на бул. "Витоша". Каза ми: "Душо, никой не ме разбира в тази държава. И двамата сме самотни. Ела да празнуваме заедно Коледа", връща лентата назад Евгени Минчев.

Светският хроникьор още се натъжава, когато си припомня колко печален е бил на масата Августин Пейчинов. "Дори си поплака, сигурно е предчувствал края си", описва последната Коледа на изискания тузар Лорда.

Минчев сравнява управлението на кола с управлението на трамвай и е категоричен, че релсово превозно средство се кара много по-трудно. "Навремето курсовете за ватман бяха по четири месеца, изпитите бяха тежки, но аз взех книжка още първия път. Никога не съм правил катастрофа. Но в мен са се блъскали", разкрива подробности от "предишния си живот" пиарът на Ружа Игнатова.

Четете още

Евгени Минчев се моли в манастира "Свети Мина"

Евгени Минчев се моли в манастира "Свети Мина"

Евгени Минчев стана шериф

Евгени Минчев стана шериф

Евгени Минчев се прекръсти на Вечним

Евгени Минчев се прекръсти на Вечним

Евгени Минчев се припича на терасата (Култови снимки)

Евгени Минчев се припича на терасата (Култови снимки)

Реклама
Реклама
Реклама