Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18305965 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Бони: Чудя се защо българите емигрират

Бонка Симеонова Илиева, по-известна като Бони, е попфолк певица и актриса от ромски произход. Родена е на 12 декември 1973 г. в град Сливен. Пред "България Днес" Бони говори повече за музиката, лятото и огромната й любов към родината.

- Бони, намираме се в разгара на най-слънчевия сезон. Как се чувствате и планирате ли почивка това лято?

Реклама

- Чувствам се перфектно. В момента съм на почивка в чужбина.

- А имате ли любима лятна дестинация?

- Нямам. Този път реших да обиколя всички гръцки острови, за да може всеки ден да е различно.

- Напоследък наблюдаваме едни доста високи температури у нас. Харесвате ли топлото време?

- Обичам лятото, но не харесвам да ми е толкова горещо, затова винаги избирам места за почивка, на които да мога да се разхлаждам - комбинирам жегата с море, лодка, яхта и вятър. Избирам най-доброто съчетание.

- Само преди месец излезе новата ви песен - "Живи легенди", в която пеете за хората в чужбина, които милеят за България. Защо толкова много българи предпочитат да емигрират?

- На мен винаги ми е било странно защо хората избират да напуснат страната ни. Когато ходя да пея в чужбина, разговарям с тях, защото освен, че съм на работа, ми е приятно и да разбера как се чувстват извън пределите на държавата ни. Едни са доволни, други не са. Някои казват, че нямат избор и няма работа в България, други са там заради децата си, тъй като се лекуват и определени държави им дават възможността за хубаво лечение. Трети тъгуват за любимата ни страна. Наистина е чудя защо емигрират. У нас има толкова много работа и някои казват, че няма, ами не е така, има препитание, стига човек да не го мързи. Ако не си мързелив, навсякъде можеш да си намериш работа. Ако си трудолюбив, можеш да успееш и няма срамна професия - важното е да се трудим.

- А вие бихте ли се преместили в чужбина, за да развивате кариерата си?

Реклама

- Преди 30 години, когато още не бях известна, са ми предлагали да се развивам в Сърбия и на други места, но винаги съм отказвала. Просто усещах, че ако трябва да създам нещо, то ще е в моята държава и така и стана. Всъщност кариерата ми започна в чужбина, работила съм там, но някак си ходя и обикалям по света и най-много ми харесва тук. Сега не спират предложенията и тепърва се подготвям за някакви проекти извън страната.

- Според вас кое е нещото, което ви задържа тук? Какво по-различно има в България, което на другите места го няма?

- Обожавам природата ни. Страшно красива е и Бог ни е дал наистина много. Основното нещо, което ме задържа в България, са близките ми приятели, разбира се, феновете ми, дъщеря ми, хубавата българска кухня и прекрасните ни плодове и зеленчуци.

- А прави ли се по-лесно музика у нас?

- Зависи от много неща. Ако си изпълнител или талант, от която и да е била друга сфера, който тепърва започва да работи и да се популяризира, със сигурност няма да ти е толкова лесно. Като човек, който от 30 години се занимава с това, мога да кажа, че на мен не ми е трудно. Имам много дуети с чуждестранни изпълнители - със сърби и румънци, и честно казано, никога не ми е представлявало проблем да се развивам и да се занимавам с музика.

- Като говорим за попфолк, много колеги от вашия жанр споделят, че са изморени от участия и в свободното си време не искат и да чуят за музика от този стил. Вие от тях ли сте?

- Честно казано, и аз в свободното си време слушам други стилове. Не се изморявам от участията си. Никога сцената и феновете не са ме натоварвали, даже смятам, че не само те се зареждат от мен, а и аз от тях. Тази емоция не може да ме умори. Това е моята мисия. Това е животът ми, но определено си имам моменти, в които ми се слушат и други жанрове. За мен няма лоша музика.

- А ще изненадате ли феновете си с някой летен хит?

- Разбира се. До броени дни излиза новата ми песен и видеоклип, казва се "Моят мъж".

- Какъв съвет бихте дали на един млад човек, който тепърва започва да се занимава с музика?

- Бих му казала, ако му е талант и е дар от Бога, нека се развива, но ако не е - да не се мъчи. Трябва да ти идва отвътре, това е дарба. Моят талант е един от всички дарове и добронамерени сили. Не е нещо, което може да се научи и теория, която да се назубри. Ако притежава този дар, нека го раздава и весели хората, но ако го няма в себе си, излишно е да хаби енергия, по-добре да се насочи към нещо, което наистина е добро за него.

Четете още

Фолкпевицата Бони РАЗКРИ своя вот

Фолкпевицата Бони РАЗКРИ своя вот

Фолкпевицата Бони:  Покайте се и изберете най-достойния Сливенски митрополит

Фолкпевицата Бони: Покайте се и изберете най-достойния Сливенски митрополит

Реклама
Реклама
Реклама