Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18320247 www.bgdnes.bg

„Хилтън София” стана домакин на двойна годишнина за Сейшелите advertorial icon

20 години приятелство с България и 48 години независимост на страната събра официални лица, дипломати и много гости на бляскав коктейл в петзвездния хотел

Петзвездният „Хилтън София” стана домакин на бляскав коктейл, отбелязващ двойна годишнина - 48 години независимост на Сейшелите и 20 години приятелство с България.

В луксозната атмосфера на емблематичния столичен хотел почетният генерален консул на Сейшелите в България Максим Бехар посрещнадесетки приятели на държавата, представители на дипломатическия корпус, правителството, бизнеса, туроператори, журналистие. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, Румен Петров - директор на „Близък изток и Африка“ в Министерството на външните работи, проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС, Виктор Меламед, член на Управителния съвет на Асоциацията на почетните консули в България и почетен консул на Кралство Тайланд.

За своя професионализъм Максим Бехар беше отличен със сертификати от Закияел Мидауи –посланик на Мароко в България, и от Виктор Меламед.

„Сейшелските острови се превърнаха в една от най-предпочитаните екзотични дестинации за почивка на българите - коментира Максим Бехар на приема в хотел „Хилтън София”. - Щастлив съм да представлявам една невероятно красива, мирна и смела република, разположена на 115 острова в Индийския океан. През последните 20 години страната претърпя голяма трансформация и напредък. Днес имаме силни приятелски връзки с множество държави в Европа. Пазарът и туристическият сектор са значително развити, жителите и бизнесът стават все по-активни в дигиталния свят, докато продължаваме да опазваме богата ни природа и културни традиции. Успяхме да засилим туристическия интерес към нашите прекрасни острови, особено в България, насърчавайки нови бизнес възможности между двете страни.“

Гостите имаха възможност да се сдобият с книгата със сейшелски рецепти и още за “рая на земята” с автор Максим Бехар. В нея той разкрива тайните на креолската кухня и споделя интересни разкази за Сейшелските острови.

 

Реклама
Реклама
Реклама