Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18359043 www.bgdnes.bg

Змияр хваща смок на балкона

  • Влечугото шашка стопанина - лекар от Харманли 
  • Владимир Гочев открива най-редките и отровни съскащи твари в България 

Смок на терасата в дома на лекар от Харманли хваща най-известният змияр в района. Специалистът по влечуги Владимир Русев се отзовава на сигнала за влечугото, което шашка медика и семейството му и създава напрежение в дома.

Реклама

Това споделя самият специалист по съскащите твари, който е нает от община Харманли да лови безплатно за стопаните всякакви влечуги от къщи, дворове, балкони, мазета и блокове. Преди това, споделя Русев пред "България Днес", експертът хваща змия зад дивана в хола на младо семейство и друго влечуго от кухнята на жена, която с дни не стъпвала там от страх към пълзящото създание.

Наред с това Русев осъществява мечтата си, правейки огромен преход в Югозападна България в търсене на най-редките и отровни змии в България. Километричните обиколки дават резултат и Владимир се натъква на най-редките екземпляри.

Един от тях е ивичест смок - Кощерица.

"Най-рядката змия в България, среща се само по долината на река Струма до Кресненския пролом на север. Най-съскащата от всички видове и най-едрата от българските змии", споделя змиеловецът.

Владо вижда и Тънък стрелец - Стрелушка.

"Най-бързият от нашите змии. Когато е в опасност, буквално не пълзи, а лети, тук-там стъпвайки на земята, като същото може да прави и върху храсти. Пробвах да гоня един такъв, но резултатът е две цицини на главата. А този лично беше изненадан", разказва Гочев.

Сред най-екзотичните змии бил леопардовият смок.

"Според мен и според мнозина най-красивата змия в България. Рядък вид с ограничен брой находища. Жертва на бракониери заради красивия си вид и желанието да се отглежда в терариуми", посочва Владимир.

Четете още

Експертът по влечуги Владимир Гочев: Извадих змия от хола на младо семейство

Експертът по влечуги Владимир Гочев: Извадих змия от хола на младо семейство

Колекционерът на влечуги Николай Петков:  Ако ви ухапе змия, снимайте я!

Колекционерът на влечуги Николай Петков: Ако ви ухапе змия, снимайте я!

Специалистът Стефан Кюркчиев:  Змията пробива маратонката, но не и планинските обувки

Специалистът Стефан Кюркчиев: Змията пробива маратонката, но не и планинските обувки

БАН продава плъхове на промоция

БАН продава плъхове на промоция

Реклама
Реклама
Реклама