Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18392493 www.bgdnes.bg

Марина от "Фермата" засне изригващ вулкан

Гледката с бликащата лава на Стромболи е прекрасна и величествена, казва Сучкова

Изригващ вулкан на живо видя една от най-емблематичните участнички във "Фермата" - Марина Сучкова. От години тя живее на италианското островче Липари, което е в съседство със Сицилия. Именно там тези дни изригнаха два вулкана - Етна и Стромболи. Самата Марина е в безопасност и признава, че единствено се наслаждава на красивата гледка, но няма реална заплаха за нея и околните жители.

Реклама

"Видях изригването на Стромболи. От нас не се вижда Етна, трябва да се кача по-нависоко на острова, за да го зърна. Двата вулкана са с една вулканична вена, изригват си заедно. Стромболи е бебето на Етна. Липари, където живея аз, пък е загаснал вулкан. Но съвсем до нас, на 10 минути с лодка, е Вулкано, който си пуши яко", разказа Марина пред "България Днес". Тя успява и да заснеме бликащата лава.

"Тези вулкани са си "капризни". Трябва да чакаш, за да може да заснемеш изригване. Гледката е прекрасна и величествена. Особено нощем се вижда много ясно. Тук дори си има туристически корабчета, които те водят на безопасно разстояние и оттам се наблюдава изригването. Тази година туризмът започна още февруари месец. Най-хубавото време да се тръгне е около 16:00 часа следобед. Пътува се първо до Панареа, а делфини следват лодките. Когато си протегнеш ръката и пипнеш водата, те минават през дланта ти. Първото усещане за мен беше истерично радостно. И на делфините май им харесаха писъците ми от радост и постоянно се връщаха при мен", споделя Марина. Сучкова стана особено популярна след участието си в риалити формата "Фермата" през сезон 2017. Тя е чеченка, избягала от войната в Русия през 90-те години на миналия век. От първия си брак има две деца, като големият й син е бившият вратар на "Левски" Стефано Кунчев. Преди няколко години Марина се омъжи за доста по-възрастен от нея италианец и замина да живее при него на остров Липари. Марина се гордее със своята зеленчукова градина с домати и краставици. Признава, че сама си прави лютеница. Наскоро тя е станала баба за втори път, като по-малкият й син Калоян я е дарил с внучка.

Вулканът Стромболи изхвърли пепел и лава край северния бряг на Сицилия. Местните медии съобщават, че италианската пожарна служба е засилила наблюдението на Стромболи, тъй като става все по-активен. Бреговата охрана също засили дейността си, като разположи повече патрулни лодки и самолети. Консултативният център за вулканична пепел (VAAC), базиран в Тулуза, Франция, предупреди за стълб пепел, който се е издигнал до приблизителна надморска височина от 2000 метра. Лавата течеше от вулкана в морето по протежение на Скиара дел Фуоко, падина на острова, която служи като основна туристическа атракция. Стромболи е един от най-активните вулкани в света - известен със своите редовни, но обикновено незначителни изригвания, които изпращат лава, изтичаща от отворите в кратера му. В Сицилия в момента се намира и поп певицата Дара, която също е станала свидетел на изригването. 

Четете още

"Син" вратар направи баба Сучкова от "Фермата"

"Син" вратар направи баба Сучкова от "Фермата"

Марина от "Фермата": Страх ме е! В Италия всички сме под карантина
Марина от "Фермата": Страх ме е! В Италия всички сме под карантина

Марина от "Фермата": Страх ме е! В Италия всички сме под карантина

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама