Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18399852 www.bgdnes.bg

Дичо заложил стотици левове на Испания на Евро 2024

Тончо Токмакчиев прогнозирал, че Ламин Ямал и компания ще стигнат до мача за титлата

Стотици левове е заложил на победата на Испания на Евро 2024 музикантът Дичо. Дългогодишният вокалист на Д2 е голям любител на спортните залози, когато има големи първенства. На световното в Катар бе заложил 100 лв., че Аржентина и Лео Меси ще триумфират на мондиала. И спечели.

Реклама

Още преди началото на турнира в Германия Дичо прави два залога - за краен победител. Единият е за домакините, а другият за Испания, която стигна финала. В спора за купата "ла фурия" среща Англия, която бе сочена за един от фаворитите преди началото на турнира в Германия. Големият мач е в неделя от 22,00 ч. в Берлин.

"Яд ме е, че не заложих хиляди левове. Испания ще смачкат англичаните. Просто са много добри. Испанците играят доминантен футбол. Според мен няма какво друго да се случи във финала, освен да спечелят. Англия все на мъка биеха. Както се казва шанаджийската. Имат скъпи играчи, но колективно явно не са нищо особено. А преди началото на турнира бяха фаворити според всички", каза пред "България Днес" Дичо.

За Испания, водена от детето чудо на световния футбол, 16-годишния Ламин Ямал, ще стиска палци и Тончо Токмакчиев на финала на европейското първенство.

Оказва се, че актьорът е един от най-добрите футболни специалисти сред актьорите. Още преди началото на Евро 2024 звездата от "Каналето" предвижда, че Испания ще стигне до последния мач.

"50% от прогнозата ми още преди началото на европейското се сбъдна. Предрекох, че Испания ще е на финал с Нидерландия. Уви, едните не успяха. Нидерландия бяха на косъм. На финала, разбира се, съм за Испания", довери пред "България Днес" Токмакчиев.

Реклама

Симпатиите му към испанския футбол са още отпреди 30 години, когато в тамошното първенство играят редица негови приятели като Наско Сираков и Христо Стоичков.

"За мен в Испания е най-интересен футболът. Първенството им е най-силното", отсича още актьорът. Ако Испания спечели Евро 2024, ще се превърна в първата страна с 4 отличия от континентален форум.

Токмакчиев не смята за основателни твърденията, че Англия незаслужено е на финал. Селекцията на Гарет Саутгейт бе оплюта от всички, че нищо не играе и на късмет е стигнала до големия мач за трофея.

"Англия не е за отписване. Футболистите им са много добри и във форма. Видя се в последния мач. Това, че някой казал еди-си какво, няма никакво значение. Футболът е игра, която се решава след 90 мин. Когато съдията свири края на мача, това е. Другото е статистика, празни приказки и т.н. И Гърция станаха европейски шампиони преди 20 години с много по-лоша и дефанзивна игра. Но всички им се радват. И определят това като чудо", разказва още Тончо.

Според него дори и британците да спечелят, това няма да е незаслужено.

"Победителите никой не ги съди. Първенството лично на мен ми е много интересно. Не знам какво са очаквали всички", добави Тончо по адрес на критиките на мнозина, че Евро 2024 е един от най-слабите турнири, провеждали се в последните години.

Едно от най-разпознаваемите тв лица в последните месеци - Милица Гладнишка, пък е за Англия на големия финал. Капитанката на един от отборите в "Кой да знае" гледа доста мачове от първенството. Прави го с половинката си Иван и шумна компания.

"Англия играха много добре срещу Нидерландия", анализира Гладнишка, която се оказа, че гледа футбол и дори разбира от него.

Четете още

Дичо разпуска с коктейли

Дичо разпуска с коктейли

Дичо от "Д2" е музикантът с най-много арести, вижте защо

Дичо от "Д2" е музикантът с най-много арести, вижте защо

Дичо в НАЙ-ЛИЧНОТО си интервю: Аз съм си от "Д2"

Дичо в НАЙ-ЛИЧНОТО си интервю: Аз съм си от "Д2"

Д-2 се събират за сефте след години

Д-2 се събират за сефте след години

Реклама
Реклама
Реклама