Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1841635 www.bgdnes.bg

Мис Израел на вечеря с Обама

Африканка стана Мис Израел и получи за награда вечеря с американския президент Барак Обама.

За първи път чернокожа хубавица бе избрана за най-красива в Обетованата земя. 21-годишната Итийш Айнав е родена в Етиопия, но когато е на 12, майка й умира. Тийнейджърката напуска родината и се заселва в Израел. Получава гражданство, работи като продавачка в магазин за обувки, дори отбива и военна служба.

Всичко се преобръща преди 2 седмици, когато приятели я навиват да участва в състезанието. Изненадващо за мнозина Итийш спечели титлата "Мис Израел 2013". "Беше крайно време етиопка да бъде призната за кралица на красотата. Важно е да покажем на света, че Израел е пъстроцветна страна", казва гордата победителка пред в. "Гардиън".

Реклама


Но приказката не свършва дотук. Преди дни й се обаждат служители на Белия дом и от името на президента Обама я канят на вечеря. Тя ще бъде другата седмица в дома на израелския държавен глава Шимон Перес. На нея Итийш ще се омеша с елита, сред тях и премиерът Бенямин Нетаняху, шефът на генщаба Бени Ганц и др.

Смуглата красавица е повече от развълнувана. "Не мога да повярвам! Обама е голям пример и силно вдъхновение за мен", не крие емоциите си Итийш пред в. "Джерусалем пост".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама