Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18419882 www.bgdnes.bg

Сузанита на протест заради кучета

Застъпва се срещу условията в кучешките приюти

Бездомните кучета са слабост на фолкаджийката

Фолкзвездата Сузанита ще ходи на протест пред Столичната община. Причината - призив за промяна на условията в приютите за бездомни кучета. Щерката на Орхан Мурад е в потрес как се отнасят стопаните в тези институции към кучетата.

"КОГА ЩЕ СПРЕ ТОЗИ КОШМАР В БОГОРОВ?" Разярена е чалга звездата и допълни - "малтретират кученцата и мисля, че е време да вземем мерки. Какво ще ме посъветвате и как да процедираме? Заедно можем да спасим тези душички в този карцер".

Реклама

Сузанита разбрала за ситуацията в общинския приют на общинското предприятие "Екоравновесие" за кучета в село Горни Богров, след като видяла изтекли снимки в мрежатa. Още преди година беше обърнато внимание на проблемното отношение към бездомните кучета и прекрачването на всякакви нормативи - неглижиране на грижи, малтретиране, недохранване. Тогава също имаше протест пред самия приют.

Въпреки това граждани съобщават, че нещата не са се променили и условията, в които живеят кучетата, са все още много тежки - животните са недохранени, медицинската грижа била от никаква до минимална. 21-годишната певица сподели и видео, където се вижда как работници влачат безсилно куче по земята.

Именно затова защитници на животните се събират утре пред Столичната община за промяна и Сузанита ще бъде една от десетките протестиращи. Артистката иска като данъкоплатец работещите в общинското предприятие "Екоравновесие" да имат по-хуманно отношение към най-добрия приятел на човека. "Аз ще бъда там. "Вдигаме ли се?!", направи призив певицата към своите фенове да отидат заедно с нея.

Изпълнителката неведнъж е била дейна с каузата си към уличните животни. Преди 5 години, докато е била все още на 16, Сузи е ходила да храни бездомни кучета по улиците. Тогава също беше направила призив към своите почитатели да направят добро и да сложат по една купичка вода, за да се справят и четириногите с тежките жеги.

Четете още

Сузанита пише лесбопесен

Сузанита пише лесбопесен

Сузанита го прави МНОГО НАБЪРЗО в мола

Сузанита го прави МНОГО НАБЪРЗО в мола

Сузанита мина от ножове на калашници

Сузанита мина от ножове на калашници

Сузанита ОТКРОВЕНО: Мислех за самоубийство!

Сузанита ОТКРОВЕНО: Мислех за самоубийство!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама