Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18461995 www.bgdnes.bg

Неостаряващите “Джудас Прийст” разтърсиха 10 000 в “Арена София”

Неостаряващите "Джудас Прийст" изнесоха поредния си метъл мастър клас в България. В разгара на отпускарския сезон над 10 000 души напълниха столичната зала "Арена София", за да чуят вечните  химни на британските легенди. "Джудас" представиха и част от последния си албум "Invisieble Shield", който получава изключително позитивни оценки от критика и фенове.


Шоуто започна с мощната "Panic Attack" и продължи с микс от нови парчета и класики от над 50-годишната история на групата. Феновете избухнаха с култовите "Breaking the law", "Turbo lover" и "Victim of changes", а фронтменът на бандата Роб Халфорд умело дирижираше екзалтираната тълпа. На 72 години метъл легендата отново показва чудовищен глас и все още с лекота изпълнява десетките класики на бандата. Халфорд видимо бе доволен от атмосферата в залата и на няколко пъти благодари на публиката. "България, обичам ви", каза вокалистът на групата под бурните овации на феновете. Лидерът на "Джудас" се закичи с българското знаме и целуна трикольора.

Реклама


Кулминацията на шоуто започна с помитащата "Painkiller", която според мнозина се нарежда сред най-големите метъл шедьоври. След нея групата за кратко се оттегли, преди да се завърне за бисовете си. На "Hell bent for leather" Халфорд отново взриви тълпата, след като излезе на сцената с ревящия си култов мотор "Харли Дейвидсън". Шоуто завърши с друго любимо парче - "Living afteпr midnight", а "Джудас" обещаха да дойдат отново в България. Това бе шестото гостуване на британците у нас.


Организацията на концерта от страна на Fest Team също бе на високо ниво. Вратите бяха отворени още в 18,30 ч, а феновете останаха приятно изненадани от добре климатизираната зала. Имаше достатъчно щандове за бира и напитки, мърчандайз, а за пушачите бе обособена зона на входа на залата. Изненадата дойде от "Джудас", които започнаха шоуто си с 50 минути по-рано от предвиденото. Така някои фенове изпуснаха началото, тъй като планираха да влязат в последния момент.


Шоуто на метъл титаните бе подобаващо подгрято от лондонската банда DISTRICT 13, където барабанист е българинът Асен Милушев.

Снимки: Юлиян Савчев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама