Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18467620 www.bgdnes.bg

Ето кой българин си купи парцел на Луната

Симеон Ананиев е комшия със Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер

Наш учен си купи парцел на Луната!

Проф. Симеон Ананиев е горд собственик на 24.2 дка в подножието на планината Таурус, с изглед към Долината на въздишките. За това свидетелства сертификат от Лунното правителство.

"Кореспондирам с Лунното правителство. То е създадено в САЩ и предоставя атлас, карта, направен е лунен регистър, в който имотите се разпределят и се продават. Към момента все още наглеждам парцела си само виртуално", коментира пред "България Днес" собственикът на извънземното владение.

Реклама

Проф. Ананиев споделя, че собствеността му не е евтина, но не е и скъпа. След като заплаща сумата получава нотариален акт и диск с всички области и имоти на Луната. Естественият спътник на Земята е разделен на различни зони. Има нещо като градове и квартали. Някои са по-опасни от други, тъй като има повече лунни бури на територията им. Симеон избира по-скъп район, тъй като предпочита владенията му да са на спокойно място. Теренът около планината Таурус се счита за едно от най-благоприятните места там и разкрива най-красивите местни забележителности, сред които е и Езерото на мечтите.

От историческа гледна точка имотът също е твърде ценен. Само на 200 км от него е кацнал "Аполо 17". Това e единадесетата и последна пилотирана мисия до Луната и шестата, която каца на повърхността. "Аполо 17" отбелязва първото нощно изстрелване, а Харисън Шмит е първият учен геолог, посетил естествения спътник на Земята. Мисията трае от 7 до 19 декември 1972 г.

"Реших да купя малко по-скъпо място, където е по-спокойно и няма лунни бури. След това се оказа, че известни личности също са си купили там имоти. Знам за Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун. Много малко българи имат владения горе. Около десетина са", допълва проф. Ананиев.

Симеон Ананиев е добре познат в транспортния бранш, особено в железопътния сектор. Бивш изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" професорът има огромни заслуги за българската железница. Той е и съпредседател на клъстер "Зелен товарен транспорт". Като човек, който цял живот се занимава с транспорт, Ананиев кандидатства за лиценз за превозвач на "Лунната република".

"Исках да получа лиценз за извършване на транспорта дейност на Луната, но ми отказаха с мотива, че в близост има бази на Китай и Русия и трябва да го съгласувам с тях. Това, което исках да направя, е една модерна технология с лъчева енергия с кабинка, която начертава маршрута, вдига ви и ви придвижва към Луната", споделя жепеецът. По подобие на управлението на сегашните зенитни ракети пускаш лъч от Станцията за насочване на лунохода и той се движи по него над терена. Когато пристигнеш, изключваш лъча - и това е. Дори и да бъде уреден транспортът до естествения спътник на Земята, пребиваването там едва ли ще е приятно изживяване, защото климатът е доста неблагоприятен, има страшно високи температурни колебания, които се движат от около -130 до +120 градуса и няма вода. На дъното на някои кратери на земния спътник температурите са минус 250 градуса по Целзий. Добрата новина е, че ако имате проблеми с килограмите, ще тежите една шеста от това, което тежите тук.

"Това е една инвестиция. Купих си вяра в бъдещето и в човечеството. Вярвам, че всеки е дошъл с мисия", категоричен е проф. Ананиев и допълва, че за нищо на света не продава извънземното си владение, въпреки че вече има предложение от арабски инвеститор.

Четете още

НАСА изследва езера от лава в Космоса
НАСА изследва езера от лава в Космоса

НАСА изследва езера от лава в Космоса

Васко Василев иска да свири на Луната

Васко Василев иска да свири на Луната

НАСА търси извънземен живот на 17 планети

НАСА търси извънземен живот на 17 планети

Робот се учи да ходи по Луната

Робот се учи да ходи по Луната

Реклама
Реклама
Реклама