Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18484504 www.bgdnes.bg

Цветелин Атанасов - Цецо Елвиса: Емил Димитров е българският Елвис Пресли!

Не вярвам поп кралят да е жив, това са конспирологични теории за печалба, каза певецът шоумен

"Емил Димитров е българският Елвис Пресли!" Това каза за "България Днес" признатият за имитатор №1 "по света и у нас" на поп краля Цветелин Атанасов - Цецо Елвиса. За първи път певецът и шоумен изпълнява песни на Емил в новото си шоу и добавката към логото му "Лас Вегас" - "винтидж", изобщо не е оксиморон.

Реклама

"За първи път пренесох моето шоу, в което имитирам Елвис Пресли, в България. Още от 90-те гастролирам с него и печеля награди из Америка и Европа, Тенерифе, Кипър... Прецених, че вече е назрял моментът да го представя и у нас. Длъжник съм на българската публика, която досега само четеше как съм обявен за почетен гражданин на родното място на Елвис Пресли. Освен това съм в много добра форма, след дълъг кастинг намерих и прекрасни музиканти и съмишленици", поясни за вестника Атанасов.

Половината от шоуто на БГ двойника на Пресли е основно "консервирана", но и освежена с фееричен балет, брас секция и бенд от осем музиканти и вокали, като, подчертава Елвиса, всички изпълнения са на живо. Голямото нововъведение е втората част, в която певецът изпълнява хитове на Том Джоунс, Рей Чарлз и Енгълбърт Хъмпърдинг. По думите му обаче не в стил "Като две капки вода", а залагайки само на близък до техния стил на пеене, без уподобяване с визията на трите велики поп звезди.

Специална почит в "българската част" от новото си старо шоу Цветелин Атанасов засвидетелства освен на своя абсолютен кумир Емил Димитров и на Борис Годжунов, наричан пък "българския Том Джоунс".

"Годжунов е певец от световна величина! Не бива нито той, нито Емил Димитров да са в такова забвение! Заслужават да бъдат възкресени и ще го направя в мой проект през есента", не крие пиетета си и към творческото наследство на покойния изпълнител на "Надежда" най-добрият роден имитатор на Пресли.

Цецо Елвиса не вярва ни най-малко и на твърденията, че Елвис Пресли е инсценирал своето погребение, а де факто е жив и проповядва, защото е бил изключително религиозен и е изпълнявал много госпъли. "Не може Елвис да е жив най-малкото защото щеше да е вече на 89 години и дори известно време да е бил жив, на тази възраст е нормално да си е отишъл от естествена смърт. А и как би издържал толкова време в "нелегалност", скрит от публиката и близките си?", пита се Атанасов. Той е на мнение, че всички тези легенди "се генерират" с цел печалба, голяма посещаемост на имението на поп краля и за поддържане на интереса към него жив не само в САЩ, но и в целия свят. "Много се говори напоследък и че Елвис като федерален агент по борба с наркотиците е бил под прикритие и е хванал някаква голяма мафиотска сделка. Трябвало е да говори пред съда, но нарочно са му инсценирали смъртта, за да се води физически отстранен", припомня един от последните слухове за Елвис Пресли неговият нашенски двойник.

Четете още

Цецо Елвиса забавлява "Ангелите на ада"

Цецо Елвиса забавлява "Ангелите на ада"

Цецо Елвиса е благодарен на жена си

Цецо Елвиса е благодарен на жена си

Цецо Елвиса тръгва на турне след операция

Цецо Елвиса тръгва на турне след операция

Цецо Елвиса се скъса от честитки

Цецо Елвиса се скъса от честитки

Реклама
Реклама
Реклама