Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18523337 www.bgdnes.bg

Актрисата Диана Димитрова: Махам се от България!

Прерисувана от нея картина плаща специализацията й във Франция

"Махам се от България!"

Това обяви вчера Диана Димитрова. Актрисата замина на специализация в Тулуза и след бързо сравнение на дереджето на българските творци с положението на техните събратя във Франция е взела решение да не се връща в родината.

"Най-мъдрото решение, което съм взела, е да се махна от тази територия. Качествените хора са дефицит", написа звездата от "Откраднат живот".

Реклама

Бившата муза на писателя Калин Терзийски дава воля на възмущението си от коментарите на известни и редови българи за Олимпиадата в Париж. "Стана ми доста неудобно от масовите коментари в нашата страна. Но най-страшният проблем е една много страшна биологична болест. Нарича се омраза. На българска територия битката отдавна е загубена", констатира с горчивина красивата брюнетка.

Сценичната Ирина от постановката "Тютюн" е много разочарована от нашенските "моралисти", които всъщност "не знаят какво е да имаш ценности и морал". Но това е само началото от гневната пледоария по техен адрес, която си позволява актрисата с диплома и на художник. "Повечето от вас са толкова сбъркани в главите, пияни и толкова нагли, че дъното не се вижда", изригна Димитрова, която едва ли ще забрави през какъв ад премина, след като обяви публично, че е била пребита от свой колега.

Художничката слага убедителен край и на подмятанията с какви средства е заминала за Франция. Тя обрисува историята на една картина, благодарение на която успява да си осигури финансирането на специализацията си в Тулуза.

Димитрова открива случайно едно платно с чудовищни размери - 252х121 см, поръчано по думите й "от несериозен художник", който все не отивал да си го прибере. Тя обаче го замъкнала с триста зора в дома си и... го прерисувала. Това й коствало десетки безсънни нощи, нерви и стотици часове напрегната работа. Накрая променената до неузнаваемост картина започнала да обикаля България, разказва актрисата. "След време тази картина намери новия си дом и новата си собственичка. Благодарение на тази картина и упорството и вярата ми (и спестовната ми мисъл) успях да платя първата година от обучението си във Франция", разкрива тя.

Диана Димитрова не споделя обаче дали напуска окончателно родината, или все пак ще живее и тук, и там. Но от написаното от нея изводът е, че има вероятност да не се завърне повече никога в България. "По-добре да живея в колиба на Северния полюс, отколкото с "морала" на тези хора", категорична е актрисата.

Четете още

Актрисата Диана Димитрова: За последен път се явявам в съда!

Актрисата Диана Димитрова: За последен път се явявам в съда!

Диана Димитрова направи най-големия избор в живота си, вижте го

Диана Димитрова направи най-големия избор в живота си, вижте го

Диана Димитрова започна с обучението си

Диана Димитрова започна с обучението си

Диана Димитрова се сбогува с театъра, вижте как

Диана Димитрова се сбогува с театъра, вижте как

Реклама
Реклама
Реклама