Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18531529 www.bgdnes.bg

Иван Яхнаджиев мечтае да рисува Лили Иванова ГОЛА

За нея няма възраст, само цифра е, божествена е, казва художникът

Художникът Иван Яхнаджиев не е загубил надежда, че ще рисува един ден по тялото на Лили Иванова. Естрадната легенда обещала да се остави в ръцете му още през преломната за България 1989 г.

"Разбрахме се да й направя бодиарт на едно събиране в столичен ресторант преди десетилетия. Тогава тя бе много ентусиазирана и дори каза, че ще облече за целта специално трико в телесен цвят. До днес обаче чакам да ми се обади, та да уточним кога ще действаме", съобщи с усмивка художникът авангардист. И допълни, че на уговорката му с примата присъствал и мастит политик от онова време.

Реклама

"Лили е легенда, за нея само адмирации", казва Яхнаджиев.

Само преди дни в парка той отново нарисува красиво женско тяло. Мацката не се притесни от вниманието наоколо и дори потанцува с балетни стъпки на зяпачите. "Само да се появи красавица или известна личност, която да иска да я "оцветя", и съм готов", смее се Яхнаджиев.

Човекът, нарисувал стотици женски тела, продължава да твори и лятото въпреки отпускарския сезон.

"Да ви кажа, често ми се налагаше преди тези горещини да пускам отопление в къщата, която е хладна целогодишно. "Сградата на столичната ул. "Бенковски", където са жилището и ателието ми, са строени преди сто години. Навън може да е 40 градуса, но вътре е голям студ. Искам да ми е комфортно, когато рисувам, затова подовото постоянно е включено", споделя художникът.

76-годишният творец няма да ходи на специално море лятото, тъй като вече е бил в Албена, където взел участие в пленер и видял морската шир.

Четете още

Яхнаджиев рисува по голи жени

Яхнаджиев рисува по голи жени

Иван Яхнаджиев боядиса деня в лилаво за болни деца (СНИМКИ)

Иван Яхнаджиев боядиса деня в лилаво за болни деца (СНИМКИ)

Яхнаджиев събира пари
Яхнаджиев събира пари

Яхнаджиев събира пари

Яхнаджиев срещна Тарантино в Рим

Яхнаджиев срещна Тарантино в Рим

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама