Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18547960 www.bgdnes.bg

(СНИМКИ) Изабела и Красимир се сгодиха пред клетката на лъвовете в софийския зоопарк

  • Романтика сред екзотични животни 
  • И двамата са зодия Лъв, наричат се "лъвче", обричат се един на друг в зоологическата градина

Клетката на лъва в столичната зоологическа градина се превръща в най-подходящия фон за най-емоционалния момент в живота на Красимир и Изабела. Именно тук рекламният специалист пада на колене и предлага брак на своята любима, а събитието остава незабравим спомен за бъдещото семейство Петкови, което сключва брак три години по-късно.

Реклама

Това е накратко историята на прекрасната млада двойка, но тя е предшествана от 6-годишна връзка и събиране на смелост от Краси, който пречупва не особено голямото желание за подобни публични изяви в името на любовта. Двамата са тясно свързани с организирането на рекламни събития от различен характер.

"Изабела дойде на обучение, погледите ни се срещнаха и магията се получи", споделя Краси за първите пеперуди в стомаха.

След 6 години заедно младият мъж решава, че е дошло времето да действа. "Исках да й предложа брак, но познатите начини - в ресторант, на плажа или други места, не ме блазнеха. Много важно за нас беше да е нещо, което е свързано с нас. Все пак е един от най-интимните моменти в живота и трябва да носи ярък спомен. Тъй като и двамата сме зодия Лъв и се обръщаме един към друг на галено с "лъвче", трябва да е нещо, свързано с това. Половин година ми се въртеше в главата и ми липсваше финалната част от пъзела", споделя Краси.

То идва само от Изабела, която един ден казва на своя любим, че от много години не е била в зоологическата градина.

"Тогава, занимавайки се професионално с рекламни събития, реших да представя пред нея нещата, че имам работна среща по организиране на мероприятие с г-жа Ирина Сахатчиева от зоологическата градина в София - че уж имаме събитие и трябва да се видим на място, за да уточним някои детайли, Изабела да дойде и след срещата да разгледаме животните. Исках да запазя изненадата до последно. Госпожа Сахатчиева беше изключително любезна и много ми помогна", разкрива замисъла си Красимир.

Реклама

Мъжът прави и специална табела със снимките на лъв и лъвица с описание на техните специфики. И с най-важната информация в края на текста, която гласи:

"Аз съм лъв. Обитавам Африка и няколко области в Индия. Това до мен е моята лъвица, или по-точно моята кралица. Типично за нас, лъвовете, е, че не показваме често своите чувства, но винаги съм я обичал безкрайно, дори и да не го показвам. Без нея аз нямаше да съм това, което съм. Тя е не само моята прекрасна половина, но и всичко това, което ми липсва, за да оценявам живота, да му се наслаждавам и "хващам" всеки миг от него. Благодарение на нея повярвах и проявявах на много пъти характерната за представителите на този вид и зодия смелост. Всъщност напоследък осъзнах, че въпреки всички спечелени битки и предизвикателства винаги съм имал един-единствен страх. Страх да й задам един въпрос. Името й е Изабела, а въпросът..."

В този момент, когато Изабела стига до последното изречение, тя се обръща към Краси, който вече е паднал на колене с отворена кутийка с пръстен в нея, и следва кулминацията.

"Докато четях текста, асоциирах и се замислях с всяко изминало изречение какво съвпадение има и с нас. Когато стигнах до края и разбрах какво се случва, се разплаках, прегърнах го силно и казах "да". Не очаквах такава прекрасна изненада", споделя пред "България Днес" Изабела.

Датата е 27 септември 2020-а, а три години по-късно е сватбата на семейство Петкови в уютно местенце сред природата в Елин Пелин. По време на първата семейна целувка над арката с цветя излизат фойерверки, организирани от починалия при взривовете в складовете край Елин Пелин преподавател в Минно-геоложкия университет доц. Петър Шишков.

"Имах честта да го познавам и трудно асимилирам новината, че него вече го няма и е станал жертва на взрива", споделя Краси, който заедно със своята любима управляват своя рекламна агенция за организиране на събития и тя е била в основата на по-голяма част от организацията за сватбата.

"България Днес" пожелава още много романтични и щастливи моменти на прекрасното младо семейство!

Реклама
Реклама
Реклама