Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18580843 www.bgdnes.bg

Оперираха Данчето Христова от ечемик, вижте как върви възстановяването й

  • Тя е първата българка, пяла на Айфеловата кула 
  • Естрадната звезда била приета в клиника заради получено възпаление на окото 

Голямата естрадна изпълнителка Йорданка Христова е била няколко дни в болница в началото на юли, тъй като й се наложила операция от ечемик на окото.

Реклама

Примата на родната ни естрада е била оперирана, тъй като й се получило възпаление. Наложило се по спешност да бъде приета в клиника, където хирурзите се правили бързо с интервенцията. За по-сигурно Данчето останала под наблюдение няколко дни.

Всеки ден да я вижда идвала дъщеря й Ивана, която в последните години помага в организацията на концертите й.

"Вярно е, има такова нещо, но не може да се каже, че е точно операция, а лека интервенция", потвърдиха близките до певицата.

По препоръка на офталмолози Данчето оставила окото си да почива няколко дни и вече е напълно възстановена.

Изпълнителката на "Продължавам да пея" не спря активната си творческа дейност и в момента освен книгата за живота си тя подготвя и няколко бляскави концерта. Интересът към тях е огромен, а Данчето от своя страна дори направи реверанс към възрастните хора, като пусна билети за тях по 20 лева.

Реклама

"На 21 ноември - Деня на християнското семейство, ще направя концерт в зала 1 на НДК. Мотото на спектакъла ще е "Йорданка Христова завинаги!", а поводът - 80-годишнината ми и 60 г. сценична кариера. Преди това трябва да са излезли новият ми албум и мемоарите ми", сподели Данчето. И допълни, че програмата й за идните месеци е амбициозна, но ще справи с нея.

Междувременно се разбра, че Христова е първата ни музикална звезда, пяла на Айфеловата кула. В момента в Париж се провеждат Олимпийските игри. "Да, вярно е, че изнесох концерт на кулата. Това се случи през 1974 г. Те бяха няколко концерта, не само един. Репертоарът ми бе на няколко езика", сподели невероятната изпълнителка.

Преди да започне олимпиадата, и друг наш популярен музикант свири на кулата - Васко Василев. Той взе участие в концерт заедно с други солисти на "Ковънт Гардън".

Четете още

Йорданка Христова хапнала БГ скара в Чикаго

Йорданка Христова хапнала БГ скара в Чикаго

Йорданка Христова се среща всяка година с класа

Йорданка Христова се среща всяка година с класа

Любимият мъж на Данчето Христова - ограбен и убит във Флорида

Любимият мъж на Данчето Христова - ограбен и убит във Флорида

Йорданка Христова ще радва Пловдив за 60 г. на сцена

Йорданка Христова ще радва Пловдив за 60 г. на сцена

Реклама
Реклама
Реклама