Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18637497 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова ПРОГОВОРИ за филма си за дупката в Царичина

Абсурдите на социализма в Царичина на екран - надз

Филмът показва как секретни военни копаят и търсят "жлъта маймуна", а такава няма

"Нямам търпение да видите какви неща сътворихме в лентата "Триумф"! Светът ще гледа в захлас, а може и да се смее." Така актрисата Мария Бакалова определи филма, на който е продуцент, и работата си по него, а крайния резултат ще видим само след дни на кинофестивала в Торонто.

Реклама

"Триумф" на Петър Вълчанов и Кристина Грозева е сред 10-те селектирани заглавия в програмата "Platform" на фестивала - от 5 до 15 септември, който се провежда паралелно с основния конкурс.

Филмът е определян като трагикомедия и е трети за дуото Вълчанов-Грозева, като "затваря" трилогията им за абсурдите в страната ни, започнали с "Урок" и "Слава". Сюжетът е вдъхновен от реални събития от 90-те години, когато група военни и екстрасенси са натоварени със секретната мисия да изследват малкото село Царичина. Смята се, че там е заровен извънземен артефакт, който обещава да промени хода на българската история и да направи страната ни велика отново, става ясно от синопсиса на филма. Накрая се оказва, че в дупката на Царичина, няма "жлъта маймуна", както твърди в предсказанията си пророчицата Ванга, и дупката е зазидана, а свръхсекретната дейност по копаенето й е разказана в лентата с Мария Бакалова с чувство за хумор и разбира се, сарказъм.

"Когато бях малка, мечтаех за света на киното, преди да вляза в гимназията, се влюбих в театъра. Една година преди да кандидатствам в НАТФИЗ, излезе "Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов и гледайки го, осъзнах, че мечтата от детството ми не е била детинска мечта. Във втори курс в Академията имах възможността да ги срещна - и честно казано, това беше най-хубавото от цялото ми студентство. Тогава те станаха мои идоли.

Казвала съм и преди - ще го повтарям и докато съм жива - благодарността ми към тях е огромна. Гледайки ги как творят, говорят, живеят в тази магия, беше опорна точка на това що е кино и как, за да има нещо вълшебно на екран, първо трябва да го има и в процеса на работа! Днес имам честта отново да работя с тях! Бих си пожелала това отново и отново, и отново, завинаги!", написа по време на снимките на "Триумф" Мария Бакалова.

"Не знам кога са снимали в Царичина, но някакво разрешение от мен не са искали. То пък и не е нужно, защото всеки може да дойде тук до дупката и да види, че нищо фантастично не се случва." Това пък каза кметицата на Царичина Искра Виденова, която се радва на интерес на туристите към мястото повече, отколкото на българите.

Четете още

Мениджърът на Мария Бакалова и Мирела от "Игри на волята" се усамотиха на яхта

Мениджърът на Мария Бакалова и Мирела от "Игри на волята" се усамотиха на яхта

Гаджето на Мария Бакалова в нова продукция

Гаджето на Мария Бакалова в нова продукция

Мениджърът на Мария Бакалова Юлиан Костов: В началото ядях само ориз, не знаех дали ще си платя наема

Мениджърът на Мария Бакалова Юлиан Костов: В началото ядях само ориз, не знаех дали ще си платя наема

МИР НА ПРАХА Й! Мария Бакалова трогна с думи за баба си

МИР НА ПРАХА Й! Мария Бакалова трогна с думи за баба си

Реклама
Реклама
Реклама