Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18645658 www.bgdnes.bg

Емили Тротинетката готова да участва на олимпиадите като жена

България в джендър криза

Трансбоксьорки и нов закон накараха много звезди и институции да заемат страна

"Бих участвала на Олимпийските игри като жена!" Това заяви сензацията Емили Тротинетката пред "България Днес". Олимпийските игри завършиха със злато за двете боксьорки Иман Хелиф и Лин Ю-Тинг, които създадоха остри реакции в българската и световната публика. Причината - били мъже.

Реклама

"Този хейт е изцяло ненужен за тези жени - продължи Емили, - в личните си карти те са жени. Израснали са като жени и са били такива цял живот." Емили е на мнението, че твърде много внимание се обръща към тези две състезателки. "Олимпийският комитет има много строги тестове. Измерили са количествата мъжки и женски хормони и са били в границите", увери блондинката.

Скандалната инфлуенсърка също напомни, че България също е имала случаи, в които са участвали жени, които на пръв поглед си изглеждат като мъже.

Същото твърди и културистът Тихомир Рангелов, който се беше превърнал за известно време в жена.Като бивш състезател и член на националния отбор за 10 години Тихомир много добре знае какво се случва в кухнята на Олимпийския комитет: "Единствено се гледа дали са в граници половите хормони - тестостерон и естроген", категоричен е фитнес инструкторът, ако са допуснали тези две състезателки да са на ринга, то те няма да имат по-високи нива на мъжки хормони от българската ни състезателка например."

Причината защо тези две момичета бяха набедени за това, че са мъже, идва от предишното световно състезание по бокс, където са били подложени на генетичен тест. Двете състезателки бяха отстранени, защото излезе, че имали ХУ хромозоми - мъжките гени. "Това, че са им излезли такива хромозомите, не ги прави веднага в мъже, уточнява Тихомир, има случаи, при които могат да имат този ген, но да се родят с половите органи на момиче, и да не знаят за тяхното състояние."

И Емили, и Тихомир са съгласни, че в боксовия мач нещата не са до сила. "То е до техника и до бързина, а не до това колко силно ще удариш опонента", обясни Емили.

"Да не забравяме, че въпросната тайванка е губила вече 4 пъти на фона на 9 победи. Това действително не е толкова впечатляващ резултат", коментира Рангелов.

Рок ветеранът Ицо Петрофф също застана на страната на шампионките тази година. Според него реакцията на българите била твърде необоснована: "Българите са като ощипани девойки, заяви рокаджията, по-голяма част от тях лъжат, че нямат досег с тези хора, но са опитвали такава връзка."

Според певеца казусът с джендърите съществува от много време, но в последните години се засилвал: "Това е третият пол и това са същества, които ги има от векове. Те са решили, че са жени и така е решил олимпийският комитет. Забелязвам обаче, че в момента младите започват да има все повече гейове и лесбийки. Имам чувството, че всички млади в момента са бисексуални", сподели впечатленията си рок легендата.

Четете още

ШОК! Емили Тротинетката се пусна по сутиен

ШОК! Емили Тротинетката се пусна по сутиен

Емили Тротинетката подкара и каруца

Емили Тротинетката подкара и каруца

ШОК! Емили Тротинетката подкара влак

ШОК! Емили Тротинетката подкара влак

Емили Тротинетката: Страх ме е да не ме убият на някой мач!

Емили Тротинетката: Страх ме е да не ме убият на някой мач!

Реклама
Реклама
Реклама