Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18663474 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Роксана: Никога не съм обичала женени мъже

Исках да се откажа от музиката, когато бях кандидат за депутат 

КОЯ Е ТЯ

Антоанета Линкова, по-известна с артистичния си псевдоним Роксана, е попфолк певица от ромски произход. Родена е на 4 октомври 1985 г. в град Кнежа. Става известна с участието си в "Гласът на България", където достига големия финал. Позната е на публиката с неподправения си талант и ясната си позиция по много социални въпроси.

- Роксана, съвсем скоро се венчахте за избраника на сърцето си. Как прекарахте на тържеството?

Реклама

- Толкова много шум се вдигна около тази сватба. Мисля, че няма човек, който да не е чул как е било. Беше невероятен ден за нас. Аз се шегувам със себе си и обичам да казвам, че това е най-хубавата сватба в живота ми. Стана прекрасно, бях го организирала и ми беше много натоварено през този период, защото освен подготовките снимахме и филм, който ще излезе съвсем скоро. Представихме го и на нашите гости - свързан е с любовта ни. Ще е късометражен филм за моя живот. Веселин Плачков ще заеме главната роля. До мен ще застанат и още добри актьори - Ивайло Захариев, Албена Михова, Николай Върбанов.

- Промени ли се нещо в отношенията с половинката ви, след като си казахте заветното "Да"?

- За момента не. Мисля, че ще ни отнеме доста време, докато започнат да се изменят нещата, защото мъжът ми просто има друго мислене. Това, че е живял 25 години в Европа, наистина му се е отразило на поведението и въобще на разсъжденията за живота. Не смятам, че ще дойде някаква фрапираща промяна скоро.

- По-отвореното му мислене ли беше нещото, което ви накара да се влюбите в него?

- Не мога да кажа. Привлече ме на първо място доброто му сърце в съвкупност с красотата, която носи в себе си. Впоследствие вече, след като прекарахме повече време заедно, разбира се, и мисленето му, и фактът, че разсъждава по различен начин и има друг поглед. За тези две години, в които сме заедно, съм научила доста неща от него от гледна точка на това да гледам на живота през друга перспектива.

- А защо хората в днешно време не искат да се женят?

Реклама

- Двойките си отделят прекалено много време да са във връзка и да живеят на семейни начала. Така минават 3-4 години и малко или много любовта си отива по някакъв начин и не е толкова силна, както преди. Остава едно уважение, което или го запазваш, или за съжаление не. Изнизват се годините и те решават, че вече не са един за друг, защото са се изчерпали. Това е причината. Двойките, които са предприели тази крачка по-рано - в първите си година, две, нещата по им се случват.

- Вероятно хората изчакват повече, за да разберат дали това е подходящият партньор?

- Човек няма откъде да знае това. Всичко започва с цветя и рози и при жените и мъжете. След това вече всеки си показва истинския характер и или си пасвате, или не. Когато си влюбен, всичко ти минава бързо - може да е нещо сериозно, дори и да те е наранило, но ти обичаш и една усмивка ти е достатъчна, за да се успокоиш. Просто сърцето ти бие по друг начин. Хубаво е всичките неприятности докрай да преминават така. Истината е такава, че аз се омъжвам вече за трети път и не мога да посъветвам хората кое е правилно. Колкото и да се шегувам, не съм добрият пример за това, защото точно когато съм си мислела, че човекът до мен е подходящият и мога да създам семейство с него, се случва нещо, разочаровам се и се стига до фатален край за връзката ни.

- Съди ли ви обществото за това, че се омъжвате за пореден път?

- То се вижда по хилядите коментари, които ни заляха, и всичко, което се изписа. Животът е мой и ще си го подреждам по начина, по който аз самата искам. Ако те имат нещо против мен, проблемът е техен, не мой. Не съм навредила на никого. Следвам си принципите. Едно от изреченията, с които често се шегувам, като ме питат: "Защо трета сватба?". Ами защото в живота си никога не съм обичала женени мъже. Съжалявам, момичета, не се влюбвайте в обвързани и вие също ще имате сватби.

- Претърпяхте доста тежка операция на гласните струни в началото на годината. Вече по-добре ли се чувствате?

- Чувствам се прекрасно. Следващия месец имам преглед отново в Турция. Мисля, че се възстановявам успешно, защото много пазих гласа си това лято. Не съм поемала толкова участия, за да не се товаря и да не правя грешка, за която да съжалявам после. Истината е такава, че целият ми живот е пеене и не си представям да съм друга освен певица.

- Музиката определено заема огромно място в сърцето ви. Замисляли ли сте се някога да се откажете от нея?

- Да. В моментите, в които бях кандидат-депутат. Тогава си го изживявах по моя начин. Колкото по-навътре влизах в нещата и наближаваше време до изборите, си повтарях, че знам колко сериозен и отговорен човек съм в живота и вляза ли в парламента, трябва да върша дейности, които са в полза на хората. Не съм феята, която ще размаха пръчката и ще се случат чудеса, но поне това, за което се бия в гърдите, браня и защитавам, трябва да се постарая да го изпълня и да оставя следа.

- А случвало ли ви се е да се разочаровате от шоубизнеса и да си кажете край?

- Няма шанс някой да ме разочарова до такава степен, че да спра да пея. Абсурд. Пораснала съм вече на години и не съм онова дете, което тъкмо стартираше кариерата си. Тогава съм го приемала по-лично. Сега гледам на ситуациите с усмивка. Не мисля, че има нещо по-сериозно, което да ме гътне и аз да си кажа: "Не, музиката е пълна с лицемерие". Той животът е такъв. Разколебавала съм се на моменти, защото живеем в страна, в която хората не разбират много от качествена музика. Намираме се в по-модерно време, харесваме по-елементарни песни - такива с два тона, които се запомнят бързо. Изпълнителите трябва да се придържаме към това нещо, защото е свързано с работата ни, не е просто любов към музиката. С това се прехранваме и живеем.

- Заедно с двамата си синове неотдавна изкарахте и съвместно парче.

- Песента излезе преди една година, но беше свалена поради много нелепи причини. Съвсем наскоро Кирил Здравков успя да пребори искането за премахване на парчето и я пуснахме отново. Тук не сме гонили и не сме търсили нито хитово послание, нито пари, които да ни донесе. Просто беше много емоционално, защото съм с двете си деца и показваме едно нормално семейство с майка и синовете й.

- Големият ви син пое ли вече по вашите стъпки?

- Той свири и работи вече по много проекти и една голяма част от песните ми са негови.

- Виждаме, че и малкото ви момче е доста музикално и пее. Мечтае ли да бъде певец?

- Не мога да съм сигурна в момента, защото, като се събуди, е полицай, следобед е пожарникар и накрая до вечерта е рапър. Не знам какво точно го влече. Най-нашумялото в момента са тези влогърски изяви - нонстоп вкъщи гледа клипчета в ютуб. Ще видим по-натам - сега ще сме първокласници, вълнуваме се за училище и това е по-важно.

- Ще изненадате ли феновете си с някакъв нов проект?

- Новата ми песен е почти готова. До няколко дни трябва да излезе. Много е хубаво парчето. Има такава нотка от нетолкова модерните хитове. Ще е хубава бърза песен с прекрасен текст. Подготвям три парчета, като едното е колаборация с един уникален човек, с когото сме водили много пъти разговори, но никога не се е стигало до там да осъществим дует. Ако всичко е наред, до края на годината искам да затворя всички мои песни, които са излизали през последните 6 години, в два или три албума и да направя една хубава промоция.

- А мислили ли сте да направите парче в друг стил?

- Качихме клип от сватбата, в който изпълнявам песен на голямата Уитни Хюстън. Обичам да слушам тази музика и да мечтая на нея, но не знам дали ще експериментирам с такова парче.

Четете още

Комарджия изнудва за пари Роксана

Комарджия изнудва за пари Роксана

Мъжът на Роксана я отървал от дългове

Мъжът на Роксана я отървал от дългове

Роксана се омъжи за 3-ти път

Роксана се омъжи за 3-ти път

Чалгарката Роксана влезе в политиката. Певицата е водач на две листи за изборите

Чалгарката Роксана влезе в политиката. Певицата е водач на две листи за изборите

Реклама
Реклама
Реклама