Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1866530 www.bgdnes.bg

Красиви на бала

И тази година не е нужно да си задавате въпроса дълга или къса рокля да изберете за бала. Към която и да посегнете, няма да сгрешите. Коприните до земята са леки, ефирни, в преливащи нюанси, в съчетание от няколко принта, с флорални мотиви. Цепките са задължителни, шлейфът - по избор. Минито е романтично с надиплена долна част и тип бюстие в горната, или пък секси тясно, очертаващо красивите извивки на младото тяло.



Дългите тоалети издават стил, елегантност, а и прикриват някои дефекти. Късите приканват за флирт и обещават забава до зори. Най-нахаканите девойки пък ще предпочетат модели със силует на чувствено дамско бельо.

За абитуриентския тоалет дизайнерите са избрали коприна, дантела, тафта, тюл. Лек, флуиден и по-свободно структуриран ефект е постигнат благодарение на крепдешин и шифон. Тези материи позволяват на роклята да танцува и са много комфортни. Помнете, че освен забележителна, вашата рокля трябва да е и удобна, за да не се измъчвате, докато другите се веселят.

Реклама

Много световни дизайнери лансират флорални щампи и за мъжете.

Костюми, ризи, панталони, дълги като манто жилетки на едри и ярки цветя обещават шумни забавления. Момчета, имате ли смелостта да се преборите с предразсъдъците, отидете на бала в нетрадиционен вид. Не се страхувайте, че някой може да го определи като женствен. Той е новият стайлинг на непукистите. Класически костюм, но с едри рози на тъмносин фон чудесно се съчетава със сива риза с яка на по-високо столче. Обувките тип мокасина от мека черна кожа обуйте на босо.


Ако не сте толкова смел, то изберете костюм от тъмен плат с лъскавина, но непременно сложете риза на цветя - бели на червена основа. Сред шантавите предложения пък е сако в стил смокинг, къси панталони, бяла риза с ултрадълга яка и за капак - палто на жълти и сини кръгли цветя.
Сред актуалните и тази година десени е райето. Необичайно е съчетанието на панталон на едри линии в сиво и бяло, сако в графитено, бели риза и трандафори. Сакото на средно големи бели и черни райета комбинирайте с черен тесен и прав панталон и вратовръзка. Ризата е на шахматни квадратчета в основните цветове. Ако костюмът е дюс, ризата да е на райе. Неговият ефект може и да е чисто визуален - сакото да се закопчава с помощта на няколко напречни ленти и отдолу да се вижда риза в контрастен цвят.
Синьото е новото черно, заявяват дизайнерите, стане ли дума за основния цвят в официалния мъжки костюм. При него властва минимализмът и тесните дълги ревери. Но може да избирате и между по-спортната линия и кежуъл визията.

За официалната визия важна роля играе формата на деколтето.

Актуални са дълбоките V-образни и като сърце предложения. Те съчетават класика и предизвикателство. Интересна е тенденция с едно голо рамо, което може да се разкраси с различни детайли, най-често с дантела.
Стане ли дума за цвета, трябва да знаете, че той носи духа на тоалета, изразява индивидуалността и говори за стила. Предпочитате ли семплото излъчване, заложете на пастелните тонове. Това лято доминира синьото, тюркоазените и изумрудените нюанси. Розовото, цикламеното, лилавото, което се променя в посока аметист, не са така агресивни както през миналата година. Бялото е класика в жанра, но сте на ръба да заприличате на булка. Момичетата, които искат да бъдат непременно забелязани, ще изберат червеното, електриковото, лимоненожълтото.
Както винаги детайлите са основни и определящи визията: тесни метални вериги падат от коланите, а микс от метални орнаменти блести върху коктейлните рокли. За ефект на по-голям драматизъм са уникалните цветни проблясъци на плата, покрити с бляскави сребърни и златни ресни.
Що се отнася до най-важните аксесоари - обувките и чантите, правилата вече са установени. На мода както за официалните вечери, така и в ежедневието ще е чантата тип клъч. За бала тя трябва да е по-малка и по-продълговата, която навремето наричахме плик. Токовете са високи и украсени с капси или шипове. В бохо стил пък са предложенията на ботуши от широки каишки до коляното. Ако изберете не толкова шокиращи патъци, то непременно украсете глезена с причудлива метална гривна.

Вестник "Жълт труд" / Автор: Юлия ВЪЛКОВА



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама