Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18679168 www.bgdnes.bg

Захари Бахаров побелява със спорт и кебапчета

Актьорът едва не се удавя като малък

Лошото момче на киното обича сърф, сноуборд и сръбска ракия

Със спорт и кебапчета остарява един от секссимволите на българското кино Захари Бахаров. На 44 години актьорът вече е с побеляла брада, а косата за него е далечен спомен. За сметка на това Бахаров е в удивителна физическа форма и няма нито грам излишна мазнина по тялото си. Мафиотът Иво Андонов от култовия сериал "Под прикритие" редовно посещава фитнес залата, където вае мускулите си. Атлетичният Захари е висок цели 193 сантиметра, което му помага да играе злодейски роли в голяма част от филмите си. Актьорът е изключително активен физически и владее куп спортове. През лятото той кара сърф, през зимата е на сноуборд, играе тенис и обича да се придвижва с колело. Фен е и на футбола и подкрепи протестите срещу президента на БФС Борислав Михайлов, а любимият му отбор е "Славия".

Бахаров и брат му Явор израстват в столичния квартал "Овча купел". Техният баща е финансист, но освен това е и мореплавател. Именно от него Захари наследява любовта си към водата. "Имам съприкосновение с вятъра и водата", казва любимецът на фенките. Неговият баща му казва, че рано или късно плаването ще дойде в живота му, и точно това се случва. Една от мечтите на актьора е да има собствена яхта, но на този етап все още се вози на чуждите. Когато е на 17 години, той и баща му едва не се удавят в река Дунав. "Това е може би най- болезненият спомен в моя живот - разказва Бахаров. - Яхтата просто се удари в един шинел. Преобърнахме се и наистина за малко щяхме да се удавим. Имах чувството, че никога няма да изплуваме с баща ми и да се доберем до сушата. Беше студено, мръсно, гадно. Никога няма да изхвърля този спомен от съзнанието си."

Реклама

Двамата оцеляват по чудо, след като случайно преминаваща румънска лодка ги спасява. Инцидентът с щастлив край става централна тема във вечерните новини през 1997 г., без никой да предполага, че премръзналото момче ще се превърне в един от най-популярните български актьори.

Бахаров води сравнително здравословен начин на живот, но не спазва диети и не обича префърцунени ястия. Преди време той бе засечен от папараците на "България Днес" в непретенциозно капанче с класическо меню - кебапчета, кюфтета, пържени картофи и лютеница с лук. Вкъщи обича гозбите на половинката му Диана Алексиева, с която са заедно още от 2008 г. Захари е ценител на качествените питиета и дори има свой Топ 10, който започва с маргарита и свършва със сливенска перла. Актьорът е заклет фен на сръбската ракия и се запасява с по няколко бутилки, когато посещава комшиите ни. "Слива или дюля, това е въпросът", казва Бахаров. Другото любимо негово питие е бирата, която пие дори и на ски пистата. Дълги години Захари пуши цигари, като на няколко пъти ги отказва.

Бахаров има прекрасно семейство, като с Диана почти никога не се карат. Те имат две дечица - Максим и Кая, и малко черно кученце. Наскоро актьорът се показа като примерен гражданин в центъра на София, след като събираше чинно акото на четириногото в найлоново пликче. Двамата с Диана почти никога не се карат и не се ревнуват, въпреки че Бахаров винаги е заобиколен от красиви жени.

Актьорът признава, че не е особено щастлив от напредването на годините. "Не ми е приятно, че остарявам, депресирам се", проронва Бахаров.

Четете още

Захари Бахаров прави НОВ столичен театър

Захари Бахаров прави НОВ столичен театър

На 11 г. дъщерята на Захари Бахаров снима филм

На 11 г. дъщерята на Захари Бахаров снима филм

(ПАПАРАШКИ СНИМКИ) Захари Бахаров чисти акото на кучето си

(ПАПАРАШКИ СНИМКИ) Захари Бахаров чисти акото на кучето си

Захари Бахаров се плаши от бедност

Захари Бахаров се плаши от бедност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама