Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/18685360 www.bgdnes.bg

КОШМАР! Заплашват Дара Екимова с убийство

Певицата Дара Екимова е заплашвана с убийство и обиждана чрез многократни съобщения, съобщи музикалният продуцент Саня Армутлиева. Заподозряна за тормоза е жена от Пловдив, която е била освободена от наказателна отговорност заради невменяемост, съобщи mediapool.bg.

Армутлиева пише, че само в петък певицата Дара е получила десетки заплашителни съобщения и обиди, като цитира част от тях: "Ще те убия; К.рво; Ще те намеря на участие и ще бъдеш със пръснат мозък; Делото е прекратено, кеф ще ми е да ти пръсна черепа; Мършооооо; Ще умреш, Готви се; Смъртта ти е до няколко дни; Ще гниеш под земята; Ти не си певица, а една проститутка; Долнопробен боклук; Скоро ще бъдеш на парчета, Кълна ти се".

Реклама

Музикалната продуцентка, която представлява певицата Дара, разказва, че през миналата година е подаден сигнал до ГДБОП по случая. Отделът за киберпрестъпления се е задействал и е открил самоличността на човека, който е отправял заплахите. Оказала се, че е жена от Пловдив.

"Направиха обиск в дома ѝ, иззеха телефоните и компютъра ѝ, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето", пише Армутлиева.

Въпросната жена е била настанена за един месец в психиатрия, след което е била пусната.

"Тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала", разказва Армутлиева.

Тя заявява, че ще бъде пуснат нов сигнал до властите и пита дали държавата може да направи нещо срещу онлайн тормоза, осъществяван от хора в подобно психическо състояние.

"Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие, кибер тормоз от страна на рецидивисти? Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?", пита музикалната продуцентка.

Четете още

Край на драмите! Гущерова се завърна при мъжа си Християн

Край на драмите! Гущерова се завърна при мъжа си Християн

И Дара отиде в Синеморец

И Дара отиде в Синеморец

Певецът Тино покори скалите

Певецът Тино покори скалите

Е, ХУБАВА РАБОТА! Дара се размята на сцена

Е, ХУБАВА РАБОТА! Дара се размята на сцена

Реклама
Реклама
Реклама